ПРОГРАМИСТ ПРЕДЛАГА: ДА КУПИМ ЦЯЛО ИТ СЕЛО
СЕЛО
А вие какво мислите за идеята ?
СЕЛО
А вие какво мислите за идеята ?
Мен пък не ме влече особено тази идея. Аз съм човек, който обича култура и събития, да има концерти, театър, кино и изложби, да има динамика... и определено не ме устройват селски читалища и самодейци :Д В момента живея в малък град и си ми е много готино, особено времето като е хубаво - за 10 минути стигам до гората и мога да си кодя, чакайки залеза и слушайки птичките ^^ Ако някой ден стана freelancer, е много вероятно да се върна тук. Но дори и така, преместването в по-голям град е неизбежно и приемам с радост тази възможност. А тук е обратното. Не, мерси. Токио ме влече повече, хаха :D
Човек не може да усети липсата на това което притежава - логично нали. Няма да говорим кое е по здравословно чисто физически а и психически. Благородно ти завиждам и като съвет го приеми: ако имаш възможност не прави тази стъпка "...преместването в по-голям град е неизбежно и приемам с радост тази възможност". Може би в Токио за това средната възраст на живота е толкова ниска ;)
Юлия има още много неща да учиш за живота
Ако имах възможност бих живял извън големията град - да кажем до 50 км и тогава няма да има разлика да ли живееш в големият град и малкото село по отношение култура и т.н. Винаги съм казвал , че ако мога не бих сменил малкият град/село за големият.
Много си мислят като теб , но като се озоват в някоя фирма в големият град и се окаже , че работното време не е 8 часа(както пише в трудовият договор), между 8 и 12 часа и нямаш никакво време за култура и приятели осъзнаваш какво си загубил.Замисли се сериозно над това.
По-добре да работя 8 часа да имам време за всичко отколкото 8-12 часа.И в крайна сметка да се почустваш като в трудов лагар.
iliev72, не ме познаваш, за да ми говориш за уроците от живота :) Не познаваш духът и волята ми и не може да определяш какво осъзнавам и какво не. Както споменах - по-скоро ще работя като freelancer, отколкото ще позволя да се превърна в офисен робот, колкото и да си харесвам работата!
Компютърът не е единственият прозорец към света. Какво време ще имаш ако трябва да пътуваш 50км за интересуващо те събитие?
Точно толкова ще пътуваш колкото и от кв. в голям град до който транспорта е кофти организиран.
Даже може да се окаже , че да пътуваш 50км извън града за да стигнеш до събитие е по-бързо отколкото в самият град.
Превръщането в офисен робот не става от веднъж , а леко и бавно с години и като го осъзнаеш вече е късно и ако си имал неблагоразумието да си теглил и някой заем няма как да го промениш дори да искаш.
Живота е интересно нещо.Както се пее в една песен на Plavi Orkestr - точно когато си се отчаял той намира начин да ти помогне , точно когато си решил , че си постингал всичко той ти взима от постигнатото.Точно това наричат slatke čari :) Така се казва и песента ;)