Професионална програма
Loading...
Bogdan1899 avatar Bogdan1899 50 Точки

Видеа от QA Fundamentals

Здравейте, колеги!

Записал съм се онлайн за курса QA Fundamentals и пускам темата не като въпрос, а по-скоро като препоръка към членоте от екипа на Софтуни, отговорни за качването на видеата от лекциите. Говоря за видеата, записвани от лаптопа направо, а не от камерата, защото на видеото от камерата почти не си личи какво се показва на екрана и следователно не върши особена работа. Би било добре въпросните видеа да се качват още същия ден след лекцията или най-късно на другия ден, защото в противен случай ние, онлайн студентите, се оказваме ощетени, тъй като имаме по-малко време за упражняване и подготовка съответно. Ето например до сега са минали две лекции, а няма качествени видеа за нито едната. Това означава, че присъствените студенти са вече една седмица пред нас в подготовката, което не ми се вижда честно. Още по-голям ще е проблемът, когато имаме домашни, защото тогава вместо да имаме една седмица време за решаване, ще имаме 3 дена най-вероятно. Смятам, че не е толкова голям проблем видеата да се качват още същия ден след лекциите, защото ми е направило впечатление, че след лекции на Наско и Богомил още в първия час след нейния край има качено видео. Не знам дали това е отговорност на лектора или на други хора и затова не обвинявам никой, а просто предлагам. В противен случай, ако тази практика на забавяне продължи, ще трябва в презентацията на представянето на Софтуни да запишете, че онлайн студентите освен че не получават бонус точки от присъствие и лабове, също така имат и по-малко време за подготовка.

Поздрави и пак казвам темата не е за заяждане, а като препоръка с цел по-качествено обучение.

Тагове:
9
QA Fundamentals
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Здравей,

Видеото от първата лекция за съжаление не е с много добро качество (вижда се половината екран - проблем с резолюцията) и колегата е решил да не го качва. Това от лекцията в петък, най-вероятно ще бъде качено в понеделник.

Надявам се от следващия уикенд да имаме човешки ресурс, който да може да се занимава с тази работа и през уикендите, за да няма такива забавяния "петък-понеделник". В други курсове обикновено петъците са дни за упражнения или лекцията е от 2 до 6 и затова не е излязло като проблем до сега, но с темповете, с които се развиваме, това трябва да се промени.

Наско и Боги носят legacy от времената, в които лекторът трябваше да прави абсолютно всичко (да води лекцията, да качва видеа, да прави материали, да оправя техническите проблеми в залата, да мести столовете от старата сграда в новата и т.н.) и съответно имат права да качват видеа в канала. Това обаче не е ефективен вариант за работа в голяма организация.

Това, което мога да предложа в този момент е да ви дам видеата от петък качени в Dropbox, като кръпка на положението. Но ако трябва да съм напълно честен, няма да изпуснете нищо, ако тази Неделя си починете и изчакате до утре :) А както казах следващата седмица ще се постараем да бъдат качени на следващия ден.

Поздрави,

Иван

1
Bogdan1899 avatar Bogdan1899 50 Точки

Разбрах. Благодаря за бързия и коректен отговор.

0