Софтуерно Инженерство
Loading...
supersane avatar supersane 233 Точки

[Java Web Development] Spring MVC Issue

Здравейте, решавам си домашната от Spring MVC и се случва нещо много странно. За пръв път се захващам със Spring MVC проект, и още правя някои неща на сляпо от конфигурационна гледна точка, докато се ориентирам. Значи нали при създаването на Spring MVC проект автоматично се създава home страница, която отговаря на "/" url. При мен обаче това не се получава, и тествах няколко различни проекта. Ако създам проект с имената "test", "bank" работи default-ната страница, ако използвам име за проекта от сорта на "WebBankingMvc", "BankingMvc", не ми зарежда "/" директорията. Има нещо нередно, но не мога да го открия. Под "не ми се получава" имам предвид, че при опит да достъпя "localhost:8085/WebBankingMvc/" ми казва, че не е открит ресурс(The requested resource is not available.)

Ето и част от файловете ми:
servlet-context.xml
WebBanking(Interface)
WebBankingService(Implementation)
BankController
web.xml
pom.xml

едит: Още един въпрос. От видеото на лекцията не ми стана ясно как се предава информацията от jsp-то към самия controller? Примерно във view-то имаше таблица за попълване на информация за студент, но реално погледнати те са просто стрингове. Как в метода на контролера като параметър се подава цял Student, къде се създава и подава този обект? Също така как може да се достъпва останалата информация, която върви с изпратения request?

Тагове:
0
Java Web Development 08/04/2016 00:18:10
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

И аз ще стрелям на сляпо, тъй като Spring има хиляди начни да се конфигурира и този който ползваш, не е този, който аз ползвам.

В първия XML пробвал ли си да смениш базовия пакет да тговаря на casing-а на проекта - <context:component-scan base-package="bg.jwd.webbanking" />

0
supersane avatar supersane 233 Точки

Ами първо ги бях разхвърлял, в отделни пакети, предположих да не би заради това да не намира, и ги събрах по следния начин: цък, но пак нищо. Ти това ли имаше предвид?

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6846 Точки

Не, имах предвид, че базовия ти пакет е този, който деплойваш най-вероятно. Съответно него трябва да го кръстиш с големи букви (ако това ти е крайната цел)

0
supersane avatar supersane 233 Точки

Да, там е бил проблема. Името на проекта беше "WebBankingMvc", а на пакета "bg.jwd.webbanking", следователно трябваше да търся на името на пакета(webbanking), а не на проекта. :)

0