[Java Web Development] Spring MVC Issue
Здравейте, решавам си домашната от Spring MVC и се случва нещо много странно. За пръв път се захващам със Spring MVC проект, и още правя някои неща на сляпо от конфигурационна гледна точка, докато се ориентирам. Значи нали при създаването на Spring MVC проект автоматично се създава home страница, която отговаря на "/" url. При мен обаче това не се получава, и тествах няколко различни проекта. Ако създам проект с имената "test", "bank" работи default-ната страница, ако използвам име за проекта от сорта на "WebBankingMvc", "BankingMvc", не ми зарежда "/" директорията. Има нещо нередно, но не мога да го открия. Под "не ми се получава" имам предвид, че при опит да достъпя "localhost:8085/WebBankingMvc/" ми казва, че не е открит ресурс(The requested resource is not available.)
Ето и част от файловете ми:
servlet-context.xml
WebBanking(Interface)
WebBankingService(Implementation)
BankController
web.xml
pom.xml
едит: Още един въпрос. От видеото на лекцията не ми стана ясно как се предава информацията от jsp-то към самия controller? Примерно във view-то имаше таблица за попълване на информация за студент, но реално погледнати те са просто стрингове. Как в метода на контролера като параметър се подава цял Student, къде се създава и подава този обект? Също така как може да се достъпва останалата информация, която върви с изпратения request?
Ами първо ги бях разхвърлял, в отделни пакети, предположих да не би заради това да не намира, и ги събрах по следния начин: цък, но пак нищо. Ти това ли имаше предвид?
Не, имах предвид, че базовия ти пакет е този, който деплойваш най-вероятно. Съответно него трябва да го кръстиш с големи букви (ако това ти е крайната цел)
Да, там е бил проблема. Името на проекта беше "WebBankingMvc", а на пакета "bg.jwd.webbanking", следователно трябваше да търся на името на пакета(webbanking), а не на проекта. :)