[Java exam 11 May 2015] проблем с изчисляване на стойност
Здравейте, колеги :) Решавам задачата по-горе и по никакъв начин не успявам да изкарам правилната дължина на стринга, след като съм махнала от него празните места и цифрите /махнати са с регекс/. До колкото успях да разбера, проблемът е, че се взема дължината на всеки символ от стринга, а не цялата дължина. Хвърлете по едно око и дайте идея. Отсаналото мисля, че е наред - остава само да се прибави и дължината на стринга/2 :) Мерси предварително!!! Кодът е http://pastebin.com/jC84QYCg
Така е, прави си, че винаги има грешен отговор при така написан код и точно това ми беше питането как може да се оправи и да тръгне. Твоето решение доста ми допадна и ще го разгледам подробно. Мерси много за кода!
Това, което исках да кажа е, че с тази логика няма как да решиш задачата, защото тя не отговаря на условието - т.е. трябва да тръгнеш с различно решение като цяло и ако има нещо, което трябва да оправиш, това е начина, по който тръгваш да решаваш задачата.
Поздрави! :)
Май така стана, ще започна изцяло от началото... Ясно е, че съм в задънена улица и така нищо няма да стане, каквото и да се опитвам да направя. Мерси още веднъж, колега:)