SoftUni 3.0 как продължаваме на границата между старо и ново
Здравейте,
Получихме известието за старт на SoftUni 3.0. Въпросът ми е за студентите "в средата". Аз преминах курс Basics през ноември месец. Сега сме на Java fundamentals, който виждам, че влиза в "професионалните" курсове. Как продължаваме нататък, ако например искаме да се занимаваме със C#?
Благодаря предварително за отговора.
Всъщност Java Fundamentals и Teamwork And Personal Skills са първите от модул Fundamentals за мен. От "новите" съм. За другите са последни. Т.е. продължавам със C# fundamentals и OOP?
Да, точно така. Общо взето при теб има най-малко промени :-))
Royal, а какво става с High Quality Code, Teamwork и Java оценките от Fundamental Level. Аз не съм взел Java Fundamentals, това би ли ми попречило при новата програма, или Java-та си остава в отделен модул и не се занимавам с нея :) ? Оценката ми по Teamwork е 4.66, което означава, че не взимам всички кредити? Възможно ли е да се запишат два модула, например ако искам да презапиша C#, но да изкарам и Tech Module?
Благодаря ти предварително =)
Ако ще учиш C# професията, курсът Java Fundamentals не те бърка :)
Ако в момента имаш някакви кредити, те няма да намалеят. Относно записването на паралелни модули - възможно е :) Аз лично бих препоръчал на всеки да мине и през ориентационния модул.
A ориентационния модул знае ли се колко пъти в седмицата ще е? Съответно и Fundamentals?
Ориентационният вероятно 4 дни в седмицата от които 2 са лекционна част, а фундаменталс - 5 дни в седмицата, от които 2 или 3 са лекционната част.
Ok, Ясно. Малко ще е трудно да ги караш паралелно значи. А ако след ориентационния модул, септември месец решиш да продължиш с Java, с DB Fundamentals ли се започва?
да, точно това ми е идеята и на мен. Бих записал C#, за да затвърдя нещата по ООР (като натоварване ще е по-малко, защото вече съм го карал), но ориентационният модул ми звучи интересно - основите на всички най-търсени технологии.
КПК на OOП2 ли се преименува вече? Ако искам да отида да си повиша оценката по КПК, същата ли си остава схемата - давам 20 лева и отивам, когато има такъв изпит? Трябва ли да заявя някъде предварително, че ще ходя на изпита, за да си повиша оценката?
@Silenci0, ако искаш да продължиш с Java имаш две възможности:
1. Записваш модула Java Fundamentals, в който са курсовете Java Advanced, Java OOP Part1, Java OOP Part 2, след като го изкараш продължаваш с DB Fundamentals модула, после Структури от данни и т.н.
2. Записваш нещо друго, например Ориентационен модул. Септември месец записваш друг курс, който е нужен за Java професията - JavaScript fundamentals. След него записваш Структури от данни, а след него Java Fundamentals и след това DB Fundamentals.
@DiyanTonchev92, можеш да се явиш на повишителен за друг випуск, като в профила ще ти се виждат и двете оценки. Тази, която си изкарал за твоя си випуск и тази, която си я повишил с друг випуск. Процедурата е същата за курсовете, които си изкарал. Ако обаче искаш да отидеш на Java OOP Part 2 то тогава ще трябва да се консултираш с фронт-офиса каква е твоята възможност. Обикновено възможността е да запишеш целия модул.
Аз съм в същото положение - в момента съм на Java Fundamentals и Teamwork & Personal Skills. Тъй като по-скоро си мисля, че ще изчакам до септември, но не съм много доволен от оценките си, какъв е варианта да се явявам на поправки с новия курс Fundamentals C#?
Извинявам се предварително, но не разбрах какви са възможностите са студентите, които в момента карат "Java Fundamentals" и "Teamwork and Personal Skills" и това са първите курсове от модула "Fundamentals". Интересуваме кога започва следващият етап от обучението, какво ще включва. Примерно ако сме избрали опцията "Java" от 4-те възможности за развитие и неуспешно сме се представили на изпита по "Java Fundamentals" може ли да запишем отново "Java Fundamentals" и да го изкараме на ново, а и по новата програма този модул ще е 4 месеца, а не както до сега месец и половина?
Въпросът ми казано по-накратко е след изпита по "Java Fundamentals" на 23.04.2016:
1. избирме се си един от четирите ориентационни модула и започваме с него от май месец?
2. чакаме до септември месец и тогава се обучаваме по избрания професионален модул?
3. друга възможност и каква е тя ако има?
Благодаря и се извинявам още веднъж за неяснотата от моя страна.
Здравей доколкото разбрах, ако някой не се справи с някой модул после пак ще го изучава същото време- месец и половина.Не мился че времето би се увеличило 3 пъти,материала е доста и е с доста интензивно натоварване.Трябва доста учене и да се отделя цял ден.Няма как да направят модул който е бил за месец(и хората са го учили за месец и да се справяли) да го направят за 4 месеца.
Също се занинмавам отскоро и ако успея да се справя с изпитите мился да избера С# направлението.Мотивите ми са защото езика е по-нов и има повече предимства като едно от тях е повече се търси на пазара както в България така и в световен мащаб.По-лесен е за научаване от Java.Има повече удобства които са полезни за начинаещи,докато Java се пишат отделно което създава затруднения на новобранците като нас.
Позрави и хубав ден
@tsv_tsonev
Ако си избрал Java най-добрия вариант е да запишеш Java Fundamentals модула, който започва май. Във него ще има 3 курса:
- Сегашния Java Fundamentals, който ще се казва Advanced Java
- OOP Part 1
- OOP Part 2
Ако не си сигурен, че искаш Java можеш да избереш Tech модула, в който ще се разгледат 4те професии, които можеш да избереш да изучаваш, като след това през Септември записваш съответната професия.