Имам въпрос за отборната задача за Java Basics
Общо взето отбора с който се паднах, не свършихме отборна работа.
На кратко:
- Създадох гитхъб, трело и общ чат, един друг колега създаде и група във фейсбук.
- Писаха се разни въпроси първите 1-2 дена, но без отговор, в последствие се избра да направим тетрис от някакъв туториал намерен в гугъл.
- Никой не отговори на поканите за общите групи в сайтовете и тн, огранизацията беше там, но инициативата от останалите липсваше.
- Днес обаче се оказа че 2ма човека са работили заедно, зад гърба на останалите и 3ти е казал че ще представя проекта (6 сме общо) и имаше съобщение от един от въпросните хора (нарочно не споменавам имена), че "да сме" били благодарили на тях и който си е направил труда.
Въпроса е едновременно технически (какво се случва с оценката на останалите, и дали изобщо това се счита за валиден проект) и за моралната гледна точка, как би трябвало да се чувстваме ? Аз лично съм дори засегнат до някъде от нехайството и наглоста дори бих казал.
Защото това което разбрах е, че е по-важно НЕ да се разбере кода от някакъв туториал (това всеки с достатъчно време може да го нарпави) а да се работи в екип, да се организираме и да качваме/ променямае кода в гитхъб да кажем и тн. Мислих че това е основната идея на проекта в крайна сметка.
Ами, за първи път поствам в форума,
подозирах че не е правилното място, ако има как да се модерира/премести темата... съжалявам за грешката.