Професионална програма
Loading...
LittleZombie avatar LittleZombie 30 Точки

[Homework] Подготовка на CV - структура, добри практики и съвети

Здравейте!

Досега за всяко домашно имаше файл с описание на заданието, но за тази тема освен видео от лекцията няма някакви инструкции как да бъде направено. Това означава ли, че просто трябва да приготвим едно CV, кой както може и да го качим или очакваме някаква информация? А с мотивационното писмо как стоят нещата, тъй като не помня по време на лекцията за CV  да са говорили за него, а пък след това минахме направо на Успешна работа в екип?

Тагове:
3
Teamwork and Personal Skills 15/04/2016 23:05:31
stela.iv avatar stela.iv 115 Точки

За да не отварям нова тема, пиша тук :)

Колеги, във връзка с платформата Enhancv и въпросното домашно, моля да бъдете коректни с оценяването при проверка.

1.Аз лично все още нямам идея, дали ние ще оценяваме, но се застраховам и не съм сложила личните си данни, като телефон, e-mail, линк и снимка (не съм оставила полетата празни, а са "цензурирани"). Това е с цел коректно оценяване на CV, а не на профила ми в LinkedIn или нещо подобно, а и не ми се иска всеки да има достъп до тази информация. В крайна сметка ни интересува формулировката на CV-то, а не на кой е. 

2. Не успях да сложа и 1/3 от информацията, която бих искала. Причината е, че безплатната опция за използване на платформата е силно ограничена. На този етап аз лично нямам необходимост да заплащам за услугата да си направя качествено CV и за това моето е доста свито.Платформата е страхотна и със сигурност, когато ми се наложи да кандидатствам някъде, където това би се оценило, ще си платя услугата и ще се възползвам на 100%, защото е различно и много добре измислено.

Та... апелът ми е, да вземете предвид тези фактори, когато оценявате домашните на колегите.

Успех!

Поздрави

 

3
LittleZombie avatar LittleZombie 30 Точки

Напълно подкрепям написаното и се присъединявам към апела. В крайна сметка CV-то може да е кратко, но в пъти по-качествено написано от CV,  в което се опитваш да си изсмукваш информация от пръстите само и само за да е по-дълго.

1
20/04/2016 15:23:16