Професионална програма
Loading...
Bobosam avatar Bobosam 185 Точки

Intellij Idea ми преподрежда тестовете при рънинг

При рънване на тестовете intellij си преподрежда тестовете и ми чупи последователността. Номерирал съм ги в сорса за да се види как са разместени. Ето линк към снимката http://dox.bg/files/dw?a=95c2de8e19

Тагове:
0
QA Fundamentals
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки

Здрасти,


По принцип, JUnit тестовете трябва да са независими един от друг. Би могло да си направиш отделен тест суит. В него може да си викаш тестовете по начина, по който ти искаш, но не знам дали ще върши работа, когато имаш setup и teardown.

Според мен по-правино би било да им сложиш приоритет използвайки TestNG. Подробно описание как се случва това -  ТУК.
 

Поздрави,

Иван

0
Bobosam avatar Bobosam 185 Точки

Ясно, че трябва да са независими. Единствената ми цел е следната. Правя автоматични тестове на чужд работещ сайт. За регистрация всеки път ползвам нови стрингове, ползвайки времето в милисекунди. Понеже не искам да пълня базата на хората с глупости, вкарвам данните в константи и след това ги ползвам за логване. Реално регистрацията трябва да мине задължително преди останалите тестове с логване. В противен случай всеки тест за логване ще трябва да почва с нова регистрация. Установих, че последователността на рънване е константна и зависи от името на теста(не е азбучен ред). За сега се справих по този начин. Ще разгледам и TestNG какво предлага. Благодаря.

0
24/04/2016 12:20:49
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Направи си един @BeforeClass метод, в който правиш регистрация.

1
Bobosam avatar Bobosam 185 Точки

Точен отговор както винаги...А трябваше да се сетя :(

0
IBraynov avatar IBraynov 74 Точки

Грешно предположение от моя страна. Помислих си, че исках да приоритизираш тестовете след сетъпа.

0