Изпитът по Java Fundamentals на 23.04.
Здравейте, колеги! На вчерашния изпит се провалих ! Не знам, дали не съм била достатъчно подготвена или наистина задачите бяха малко гаднички, но нищо не можах да направя. :( Знаете ли дали мога да се явя на някоя друга поправка, защото мисля че няма смисъл да ходя на тази на 8.05.(май тогава беше)? И дали сега без да съм взела този изпит, мога да продължа в някой от другите модули ?
цитирам пост в Facebook
Ivaylo Jelev
Според мен изпита си беше много добре измислен , и това , че включва неща ,които не знаем е в наш плюс , дори и да не го осъзнаваме , защото така научаваме нови неща . И аз бях леко разочарован отначало , но си промених виждането.
В крайна сметка предполагам , че след като толкова хора не са се справили поправката няма да се заплаща и за 2 седмици време човек може да се подготви добре.
Проблемът в случая е, че бонус точките няма да важат за поправката, както и че тя ще е в ден от поредица дълги празници. Явно е практика SoftUni да не съобразява това със студентите. Справка писах домашни на Коледа :)
За редовната поправка на 8.05 ще важат бонусите. при явяване с друг випуск няма да важат. Мисля, че Ванката / Royal / го беше написал някъде по - нагоре.
Успех
Здравей,
Бонусите ще важат за тази поправка, но не и за следваща. Така написа Royal - Иван в другата тема за поправителната сесия. А относно нивото на задачите - въпреки, че решавах и от Advance C# изпитите пак допуснах грешки в регулярните изрази на 1-ва и 4-та задачи. Просто ни показаха колко много трябва да учим още, за да се справяме със такива проблеми.
Поздрави :)
Аз пък се чух с момичетата днес и рабрах, че няма да важат :(
По склонен съм да вярвам на Royal
Аз също се провалих на изпита след като бях решил доста от старите изпити и смятам, че всички изпити за напред трябва да бъдат като този. С авторски решения написани по този начин с коментари в тях които обяснават кое защо и как.
Така бъдещите випуски ще са много по - подготвени. Аз поне ако бях решавал такива задачи до сега нивото ми в настоящия момент щеше да е по високо.
Поздрави за автора на задачите, въпреки първоначалната ми фрустрация след като прегледах задачите научих нови неща и съм доволен.
Голяма резачка беше тоя изпит, в първия момент не знаеш къде се намираш, после се чудиш "ко*еле, кво стана' ?" В крайна сметка като реших задачките вкъщи, осъзнах, че научих повече, от колкото след решаването на 5-те последни изпита :D Ще хвърля левче в локва да се паднат по-леки задачки на поправката :)
Момичето, което изкара 400 точки на изпита е от Basics.