Професионална програма
Loading...
evgenikolov avatar evgenikolov 304 Точки

[UNSOLVED] "Финални" въпроси за Tech Module за по-стари студенти

Здравейте, аз съм студент от приема септември 2015. Нашият випуск е минал изцяло Programming Basics и Fundamentals нивото. 

EDIT: Зададох няколко конкретни въпроса понеже все още никой от екипа не е взел отношение по темата.

Преди месец ни бе представена новата програма. От тогава досега имаше поне 5 неща които бяха променени из основи, а нас никой не ни информира.

Да вземем за пример Tech Module. Беше ни представено че той включва запознаване с 4-те нови професии (C# Web, Java Web, JS, PHP). До тук добре, всеки прецени за себе си как мисли да продължи и това беше ОК. След около седмица или две обаче без никаква официална информация Tech Module-a изведнъж включи в себе си и Programming Basics?!, който ще заеме цял един месец от уж четирите месеца Tech Module (в който уж всеки месец от тези 4 щеше да се запознаваме с по-една професия)?

Следващото нещо. Отново за Tech Module. Беше ни съобщено, че по време на модула ще имаме екипни проекти за всяка професия отделно и накрая на целия модул ще има един изпит на технологията (езика), който сме си избрали. Днес отварям страницата на първият курс от Tech Module, който както споменах горе изведнъж стана Programming Basics, а от презентацията, която ни беше представена, нямаше нищо подобно. Та, отварям въпросната страница и освен че този курс ще продължи 1 месец (тоест остават 3 месеца за другите по-важни курсове от модула), накрая на Programming Fundamentals има практически изпит ?!?

И тук е момента да кажа WTF бе хора? Като правите такива генерални промени ще е добре да ни уведомявате по-рано и да не ги решавате в последния момент и да променяте нещо, което се обявили преди време просто ей така.

Не стига, че чакахме достатъчно за да си продължим основната програма (3 месеца) ами сега излиза, че Tech Module-a, който ни беше представен вече е съвсем друг модул и това не е никак яко.

Не го приемайте като хейт напротив, нещо като препоръка към екипа е. Да държите студентите си по-информирани и да реагирате по-бързо на подобни проблеми и запитвания, понеже моят опит със СофтУни показва, че от към материя и качество на обучение сте ТОП, но по организационните неща има доста какво да се направи.

Някой оценки от изпити съм ги чакал по месец и половина, въпреки че са само едни автоматизирани тестове на 150-200 души, които честно казано аз бих свършил тази работа за около час-два. 

Чакал съм отговор на мейл от info@softuni.bg да кажем 3 седмици и накрая получавам ("Ще ви уведомим близките дни") и така тези дни още не са дошли. 

Надявам се критиката ми да има положителен резултат. :)

24
Въпроси за SoftUni 01/05/2016 15:21:13
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки
Best Answer

Здравейте, 

Ето ги отговорите на гореописаните въпроси:

Частта от стария Basics, която ще се проведе като начало на Tech е там с цел да направи курса достъпен както за предишни студенти, така и за сегашните. Тя ще заема период от 3 седмици и ще изучава само последните (по-сложни) теми от стария курс. За вас в частност това е и шанс да си подобрите оценката. След това ще имате шанс да се запознаете с всички технологии и да надградите знанията си от началото на курса, а всички, преминали Coding 101 ще имат шанса да придобият тези знания. 

Нужно е да вметна, че изпита на всички, преминали през последния Basics, за който се проведе изпит на 24-ти април от 9:00 до 15:00 ч. ще се признава като резултат за тази част от модула.

Всички с висок резултата могат да си почиват или наваксват с материал, който са пропуснали

Тази информация е дадена на всички кандидатствали и да - може да не е достигнала по правилния начин до випуските от миналата година, но нека бъде отбелязано, че голяма част от промените, които правим са подтиквани от мнението на нашите студенти.

Нито една от тях не цели да ви навреди и да ви затрудни, дори и да има такъв страничен ефект в някои частни случаи. 

Относно препоръките ви - да, целим да вършим работата си възможно най-добре и без да ни напомняте. И вие, и ние ставаме повече всеки ден, а работния процес става все по-сложен. 

Оценките се обработват бавно, понеже изискват максимална точност. Понякога времето не стига за всичко, тъй като не се работи само с оценките от вашия курс, а и с всички останали. Радвам се, че смятате, че можете да се представите толкова добре с обработката и ви пожелавам някой ден да имате шанса да го направите. 

На info@softuni.bg пристигат стотици мейли всеки ден и не винаги човекът, който отговаря е човекът, който взима решенията, нужни, за да се отговори на въпроса. 

Да обобщим:

  • Да, ще трябва да учите материал, които може вече да сте учили ако искате да присъствате редовно.
  • Не, това няма да ви навреди и ще ви даде шанс да подобрите предишната си оценка и да освежите наученото преди старта на сериозната част.
  • Това се прави с цел да можете не само вие да започнете, но и хората, преминали новия Coding 101
  • Изпитния резултат за хора преминали целия курс ще се признава.
3
18/05/2016 15:08:34
evgenikolov avatar evgenikolov 304 Точки

Ок, благодаря за отговора. По-голямата част от нещата ми се изясниха (надявам се и на другите колеги). 

Останаха още няколко неща за които се досещам.

EDIT:

  • Колко кредита ще получим ние от целия Basics + Coding 3, 6, 9 ? По новата програма Coding 101 дава 3 кредита. Тези, които не са карали Coding 101 понеже не го е имало, когато са влизали в СофтУни ще им липсват ли тези 3 кредита? Или ще бъдат приспаднати някак си?
  • Какво се случва със студентите, които са минали стария Fundamentals (C# Adv, OOP, HQC, Java) били са стипендианти и сега отново са със отлични резултати? Понеже времето за плащане напредва, трябва да имаме някаква информация какво ще се случи.
1
03/05/2016 15:19:01