Признаване на изпита
Мога ли да бъде освободен от този изпит на база съществуващи open source проекти на мое име, тъй като съм запознат с материала?
Мога ли да бъде освободен от този изпит на база съществуващи open source проекти на мое име, тъй като съм запознат с материала?
Здравей,
Единственият начин да получиш оценка за изпит е да изпълниш заданието на конкретния изпит. Не задължаваме никого да присъства на лекции, да изпраща домашни или да участва в отборни проекти, единственото условие е да направи изпитното задание, така както ние сме го дефинирали.
Ако някой курс е с индивидуален проект, то трябва да предоставиш проект по дефинираното задание. Ако някой твой open-source проект го покрива на 100%, то покажи него. До колкото си спомням обаче курсът по Web Fundamentals не е един от тези курсове и изпитът е за време и на място, по задание което разбираш в деня на изпита.
Поздрави,
Иван
Имам open source проекти, които покриват на повече от 100% материала, които се учи в този курс, но съдейки по отговора, това няма значение за вас.
Ами колега, твоето е като да си карал 10 години без книжка, но в един момент да ти трябва за започване на работа например.
Записваш се за курсове, ходиш на кормуване. Когато идва време за листовки и практически изпит казваш на изпитващите - абе, аз съм карал 10 години, мога да ви покажа снимки и клипчета за доказателство. Дори нямам актове и не съм участвал в ПТП. Та може ли да не се явявам, а направо да ми издадете книжка. Уменията, които притежавам като шофьор, покриват на повече от 100% материала , който се учи при вас.
Това в кръга на шегата.
Та ако искаш тапия, трябва да се явяваш на изпитите. А ако искаш само знания, можеш да гледаш лекциите онлайн (тук и в тубата), да решаваш задачките и домашните и да не ходиш на изпитите.
Не предоставям снимки и клипчета. Опитвам се да си спестя загуба на време по материал, по който вече съм минал.
Снимките и клипчетата, образно казано са еквивалента на твоите проекти:
- в случая на шофьора, те са като физическо доказателство, че наистина в продължение на 10 години е карал, независимо, че няма книжка. Все пак ако никой не го види, че кара, не може да защити твърдението си
- докато при теб, самите проекти са доказателството, че си на ти с материята
Ако ги имаш тези проекти, както ти написах и в другата тема, не би следвало да е проблем да отделиш 2 часа да си направиш изпита.
Тази работа с "имам едни проекти" е малко... Аз мога да отида да кажа направих ето това приложение на Java, признайте ми изпита за взет. Не става така. :)
Не знаех, че изпитът се "прави". Очаквах по-интелигентни събеседници в този форум, но се оказа, че съм попаднал в детска градина.
Като знаеш материала отиваш директно на изпит и го доказваш. 6 часа (или по-малко, в зависимост от това колко бързо се справиш) чак такава загуба на време ли е? Евентуално ако пътуваш ще е един ден.
Заяждаш се, което не знам колко по-интелигентен те прави.... Ще си запазя мнението, тук не е място за това.
Става достатъчно ясно, че имам предвид да се явиш на изпит. Ако не си го разбрал - вече би трябвало да нямаш затруднения.
Гледай малко по-обективно.. като не съм съгласна с теб и дай сега да се заяждаш и да декларираш абсурдни, видимо пропити със злоба, твърдения. Всеки си знае за себе си колко е интелигентен и не е тук мястото да се обсъжда това. Смешно е да си мислиш, че който не е съгласен с теб е под нивото ти.
Вкарай времето си в по-продуктивни неща и може да нямаш проблем с явяването на изпити....