Софтуерно Инженерство
Loading...
p.petrov90 avatar p.petrov90 7 Точки

Проблем с качването на домашните

Здравейте,

Имам затруднение с качването на първото си домашно. Получих e-mail, който ме подсеща да си кача домашното в страницата на SoftUni Judge "най-късно до четвъртък (12.05), 23.59 часа.". Проблемът ми е, че не виждам къде е бутонът за качване на домашното. Проверих и в другите страници. 

В страницата на курса пише, че няма домашно (https://softuni.bg/trainings/1372/programming-basics-may-2016).

В профилът ми на секцията "Домашни" също не виждам бутон за качване на домашното.

Домашните са самият код, нали ? Най-вероятно това е глупав въпрос, но предпочитам да го задам вместо да пратя нещо грешно. 

Единственото, което съм направил, е да си проверя кода в Judge, а не знам всъщност дали това е самото "качване" на домашното или трябва някъде другаде да го кача. Има вероятност да съм изпаднал в кумичната ситуация да няма в момента домашно изобщо, но дори това да е така, ако получа отговор, ще знам за следващия път как и къде да си кача домашното, когато има такова. Пропуснах да спомена, че съм онлайн форма на обучение, ако има някакво значение за качването на домашните.

Благодаря Ви предварително.

 

KremenaYancheva avatar KremenaYancheva 2 Точки

Здравейте... понеже търсих подходяща тема и ми се стори, че тази е точната...Аз също мисля, че имам проблем със качването на домашното, направих два опита да си кача домашното, в документа с домашното е описано, че ще получа отговор до няколко секунди.. вече доста минути презареждам страницата и отдолу в полето не ми излиза същото както в примера в документа, а пише " Compile time error ".Някой има ли идея, защо се получава така?Аз ли някъде бъркам? Благодаря Ви предварително! :) 

0
p.petrov90 avatar p.petrov90 7 Точки

Аз до колкото видях за изпълнението на програмата има определен максимум от време, за който програмата трябва да изпълни, каквото и е зададено. Ако превишиш това време, най-вероятно ще ти покаже този error. Не съм сигурен дали ще е точно този, но би трябвало да е нещо такова. Провери си кода, за да си сигурна, че не е твоя грешката или не знам дали е позволено тук да го показваш кода, за да ти помогнем.

0
11/05/2016 19:19:29
KremenaYancheva avatar KremenaYancheva 2 Точки

При проверката във Visual Code-a със CTRL + F5 се получава, каквото трябва да се получи... освен нещо да не поставям правилно там.. Благодаря, ще продължавам да опитвам, вероятно ще накача 5-6 :D но поне ще се опитам, дано се получи.Благодаря ти:) 

0
p.petrov90 avatar p.petrov90 7 Точки

Кода ли поставяш само или го записваш във файл и качваш файла? Провери при копирането да не би да пропускаш да маркираш някоя част от кода. На коя задача ти показва error или на всичките ти показва?

0
11/05/2016 19:40:05
KremenaYancheva avatar KremenaYancheva 2 Точки

Грешката е в мен, изпускала съм редче от кода..качих си го успешно :) Благодаря ти многоооо  

0
p.petrov90 avatar p.petrov90 7 Точки

Радвам се, че успях да помогна. :)

0
WifiAvivi avatar WifiAvivi 150 Точки

Compile time error значи, че имаш грешка в кога. Ако искаш пусни кода да го видим защо става така.

0
KremenaYancheva avatar KremenaYancheva 2 Точки

Благодаря, разбрах го, че това означава.Оправих се и го качих успешно:) Благодаря ти все пак, за желанието да помогнеш! 

1
ilian_teofilov avatar ilian_teofilov 2 Точки

Привет, аз също не разбрах дали само провекката на кода в Джъджа е достатъчно и се брой за "качено домашно"?

0
WifiAvivi avatar WifiAvivi 150 Точки

Да, проверката в judge-a се брои за качено домашно. Качването на домашните е задължително само за присъственото обучение.

0
12/05/2016 19:58:48
ilian_teofilov avatar ilian_teofilov 2 Точки

Аз също съм ONLINE, знам че не е задължително, но ако ще се отнасяме сериозно към курса, мисля че е препоръчително да си тестваме решенията в Джъджа, както и да се опитваме да решим задачите от домашните, както колегите от приъственото обучение.

1
borislav9212 avatar borislav9212 746 Точки

Няма значение каква форма си, ако искаш да станеш програмист, трябва да решаваш задачи, онлайн също трябва да си ги качват, за да виждът дали им е решена коректно задачата!

0
12/05/2016 20:06:33
WifiAvivi avatar WifiAvivi 150 Точки

Това е така, ама нали питаш какво се "брои".

0
ilian_teofilov avatar ilian_teofilov 2 Точки

Точно това питам, другия курс може да е в присъствена форма, никога не е зле да си информиран.

0