Тежестта на rel="nofollow" беклинкове
Здравейте,
Всички знаем, че беклинковете са най-важният фактор, който има най-голяма тежест в алгоритъма. Това се отнася за нормалните dofollow (follow) беклинкове, но някой може ли да ми обясни каква е тежестта на nofollow беклинковете?
Имам доста коментари на статии във високо авторитетни нишови блогове, в които съм сложил линк към моят сайт и са nofollow, но въпреки това се отразяват в backlink профила в WBT. Нали по принцип идеята на nofollow линка е търсачките да не ги следва и да не предава никаква тежест, защо тогава се отразят в WBT. След като се отразяват там и google ги обхожда би трябвало да имат някаква тежест в алгоритъма, иначе защо google ще хабят ресурси да ги обхождат и да ги отразяват в WBT.
Положението в Bing Webmaster Tool е коренно различно там те не се отразяват като беклинкове, там се отразяват само нормалните dofollow (follow) беклинкове.
Нещата не се връзват и някой запознат ще хвърли ли светлина в тази ситуация, защо Google изразходва ресурси да ги следва и да ги отразяват в WBT, а Bingи и Yahoo – не.
Благодаря предварително.