Github Desctop
Здравейте.
Искам да питам зъдължително ли е да ползваме GItHub Desctop. До сега винаги съм ползвал конзолтата и съм си свикнал с нея. В началото ползвах TorutoiseSVN, но то почна да се дъни и да не може да качава успешно файлове и затова минах на конзолата и с нея си качвам нещата макар, че до сега съм го правил по следния начин - първо си правя repository в github от сайта им после си копирам адреса на проекта в клипборда и след това в конзолата отивам там където искам да го запиша и пиша git clone адреса. То си ми прави локално repository аз качвам каквто ще качвам вътре в папката която ми е направило, После си влизам в нея с конзолата с cd името и пиша git add . После пиша git commit. Отваря ми се един файл с Notepad пиша вътре какво съм качил, какво съм променил и тн. Записвам файла и го затварям. И накрая пиша git push. И то ми качва промените в сайта. Само това съм ползвал, не ми се е случвало да има конфликти merge и тн. При конфликт проблем ли ще е с конзолата и ли ми трябва заължително Desctop версията.