Задача 2 от Домашно 3
Здравейте колеги и честит празник,
Преди началото на работните дни реших да се захвана с домашното, но още на първа задача леко зациклих. Въпреки, че няма да бъде оценявана искам да я направя, но резултата не е много добър. Ще се радвам да споделите начина на работа, аз правя следното.
1. Отварям хистограмата. В нея това, което виждам (надявам се да е вярно разсъждението ми) - В светлите нюанс липсва информация, в средните има изгаряне на информация (стълбове до горе), в тъмните също има малко липсваща информация. За това правя следното.
2. Отварям Levels и от там с плъзгачите на тъмната и светлата област ги поставям там където започват стълбовете. След тази стъпка в краищата на хистограмата застават стълбовете, а в центъра липсва информация. В каналите също поправям левелите само в светлата област.
3. От shadows/highlight нагласям в началото клипа на 0 както е обяснено на видеото, за да мога аз да си контролирам всичко. работя главно със Светлите области, като Amount го правя 32%, а широчината на тоналността също 32 също, а радиуса не го пипам.
Резултата още не е същия като на снимката от домашното. И решавам отново да се върна в Левелс и да работя по синия канал, разбутвам още нещата небето става синьо но по-светло, около сградата на снимката автър е с бели облаци, а при мен са сини.
Но определено двете хистограми на снимката която правя аз (снимката преди) и примерната готова снимка се различават.
Надявам се някой да помогне и да каже какво точно бъркам
Здравейте,
Да разбираме ли, че Домашно 3 ще бъде с удължен срок след 31 май?
Удълженият срок се отнасяше за домашно 2, за третото имаше две седмици и не мисля да го удължавам.