Започване на работа ?
Здравейте колеги,
Искам да попитам дали някой може да ме ориентира кога горе-долу може да се започне работа със съответната професия, която сме избрали? В учебния план на СофтУни пише, че след 100 кредита да кажем ако говорим за C# Developer, но има ли някакъв шанс това да се случи примерно след някой от професионалните модули на стажантска позиция дори ? И още нещо да попитам тъй като в момента работя в съвсем друга сфера на пълен работен ден и съм онлайн студент, тъй като не съм от София, ако може да ми дадете съвет как е по-добре да постъпя да работя и да уча или само да уча (като се има предвид, че за да се издържам в София без да работтя ще ми трябват солидни доходи) ???
Благодаря предварително !
+ за това което каза колегата и особено много за JavaScript, там нещата за много кратко време могат да станат ама много сериозни + учете Angular, много се търси ;) , казвам ви го като човек минал през SoftUni когато беше първият прием, точките са важни за SoftUni, за бизнеса са важни уменията !
Няма такова животно колега, за малко време може да се научиш да правиш някакви неща, но ако искаш да ги правиш качествено се изисква много време и много опит, за съжаление(за някой радост) във доста фирми не се обръща внимание на качеството, важното е кода да върви, а това, че е мазало клиента не го вижда. Аз лично бягам от такива фирми, защото това, че по трудова книжка се водиш програмист не означава, че заслужаваш названието и определено не означава, че си кадърен.
И честно казано, мисля, че съвета ти относно Angular не е добър, защото специално при Angular в момента нещата седят по следния начин - новия още не е излязъл и няма много информация по-него и според мен в момента е малко загуба на време да учиш стария при положение, че скоро ще излезе новия angular. От друга страна малко са фирмите къде ще се "метнат" веднага на новия ангулар, повечето ще изчакат да се стабилизира, да му оправят бъгове и тн. Поне още една-две години ще се търси стабилно, после фирмите ще почнат да искат Angular2.
АКО Angular2 е много подобен на Angular1, то си заслужава да започнеш да учиш старата версия, защото повечето знания ще се трансферират в новия. Аз не работя сериозно със JavaScript така, че не знам колко новия е по-различен от стария. Абе малко си противореча в момента, но тя самата ситуация е малко такава.
Аз съм абсолютно наясно, че дори преминавайки успешно през цялото обучение в СофтУни няма да изляза някакъв специалист, заради който фирмите ще се избиват. Просто мисълта ми беше да дадете мнение и опит ако на някой му се случвало и кога точно може да си готов за стажант.
Мерси за отговорите все пак !