Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
u.ashikov avatar u.ashikov 9 Точки

Започване на работа ?

Здравейте колеги,

Искам да попитам дали някой може да ме ориентира кога горе-долу може да се започне работа със съответната професия, която сме избрали? В учебния план на СофтУни пише, че след 100 кредита да кажем ако говорим за C# Developer, но има ли някакъв шанс това да се случи примерно след някой от професионалните модули на стажантска позиция дори ? И още нещо да попитам тъй като в момента работя в съвсем друга сфера на пълен работен ден и съм онлайн студент, тъй като не съм от София, ако може да ми дадете съвет как е по-добре да постъпя да работя и да уча или само да уча (като се има предвид, че за да се издържам в София без да работтя ще ми трябват солидни доходи) ??? 

 

Благодаря предварително !

0
Общи приказки
borislav9212 avatar borislav9212 744 Точки

Спред мен трябва само да учиш. това е най-важното, щом си избрал тази професия, значи искаш да се реализираш в нея. За да стане това си трябва по 8-10 часа дневно кодене, а като ходиш на работа малко трудно ще стане това. Има и други отворени теми за работа ето линк лъм една.

0
quickben avatar quickben 974 Точки

Ако си от топ студентите би трябвало преди да "завършиш" да ти помогнат, НО зависи много от конкуренцията, ако хванеш момент в който на "пазара" излиза новия випуск, то от СофтУни правилно ще гледат първо на тях да помогнат. На мен лично след второ ниво(по старата програма) ми спретнаха едно интервю в една от най-големите БГ фирми и след като се представих добре ме взеха, съмнявам се, че ако примерно си взел всички изпити на JavaScript със над 5.50 няма да ти помогнат. И доколкото гледах най-малко кредити се изискват за JavaScript dev, което за мен не е много коректно, но това е друг въпрос. Ако греша някой да ме поправи. И един съвет - не гледай за кое се искат най-малко кредити, кое е по-есно, кое се плаща най-добре, това са глупости, гледай на теб какво най-много ти харесва във това ще си най-добър.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА - поради липса на време, не следя всеки ден какво се случва със СофтУни така, че най-добре направо се обади на някой от СофтУни или следващия път когато идваш за изпит отиди при екипа и ги питай, те не хапят.(с малки изключения).

8
reivs avatar reivs 15 Точки

+ за това което каза колегата и особено много за JavaScript, там нещата за много кратко време могат да станат ама много сериозни + учете Angular, много се търси ;) , казвам ви го като човек минал през SoftUni когато беше първият прием, точките са важни за SoftUni, за бизнеса са важни уменията !

1
quickben avatar quickben 974 Точки

Няма такова животно колега, за малко време може да се научиш да правиш някакви неща, но ако искаш да ги правиш качествено се изисква много време и много опит, за съжаление(за някой радост) във доста фирми не се обръща внимание на качеството, важното е кода да върви, а това, че е мазало клиента не го вижда. Аз лично бягам от такива фирми, защото това, че по трудова книжка се водиш програмист не означава, че заслужаваш названието и определено не означава, че си кадърен.

И честно казано, мисля, че съвета ти относно Angular не е добър, защото специално при Angular в момента нещата седят по следния начин - новия още не е излязъл и няма много информация по-него и според мен в момента е малко загуба на време да учиш стария при положение, че скоро ще излезе новия angular. От друга страна малко са фирмите къде ще се "метнат" веднага на новия ангулар, повечето ще изчакат да се стабилизира, да му оправят бъгове и тн. Поне още една-две години ще се търси стабилно, после фирмите ще почнат да искат Angular2.

АКО Angular2 е много подобен на Angular1, то си заслужава да започнеш да учиш старата версия, защото повечето знания ще се трансферират в новия. Аз не работя сериозно със JavaScript така, че не знам колко новия е по-различен от стария. Абе малко си противореча в момента, но тя самата ситуация е малко такава.

1
u.ashikov avatar u.ashikov 9 Точки

Аз съм абсолютно наясно, че дори преминавайки успешно през цялото обучение в СофтУни няма да изляза някакъв специалист, заради който фирмите ще се избиват. Просто мисълта ми беше да дадете мнение и опит ако на някой му се случвало и кога точно може да си готов за стажант.

Мерси за отговорите все пак !

0