За всеки "хакер" по нещо
Здравейте скъпи колеги и колежки, програмисти. От много време се двоумях дали да пусна тази тема и ето най-сетне се реших. Надявам се да бъде от полза .
Занимавам се с програмиране от 4-5 години (непрофесионално) и мои лични наблюдения са, че всеки бъдещ програмист рано или късно минава през етапа на "хакер", в който решава да бутне паролите на училищните компютри, да ползва безплатно по-добрия интернет на съседа или да се опита да направи вирус, скапвайки собствения си компютър .
Ето защо предлагам, в тази тема да качваме:
- клипове, които са ни помагали;
- линкове към полезни книги;
- програми, които са ни помагали в "хакерските" начинания;
- пък нека най-добрите да покажат по някоя собствена разработка
И като откривател на темата, "традицията" повелява да покажа и аз нещо . Ще започна с един линк от руски торент сайт, в който има доста компютърна литература, както на руски така и на английски: http://rutracker.org/forum/viewforum.php?f=1418 И тъй като никога не съм бил от кротките деца и паролите на училищните компютри винаги са ме ядосвали, за "хакерите", които не знаят, предлагам програмата "ERD Commander". Програмта се използва изключително лесно и работи много ефикасно. Само за равносметка, преди години я използвал на Windows ХР отне ми около 4-5 минути да бутна не кратка парола, в която имаше и букви, и цифри.
Хайде скъпи "хакери" сега е ваш ред
Nice, особено за winrar-a чиято версия беше доста дълго време актуална (3,93). Ако имаш още видея, снимки, информация, ще е хубаво да споделиш!