Профил
Loading...
Woofles avatar Woofles 7 Точки

Упражнения извън SoftUni

Здравейте.

Търся сайт или сборник със задачи по програмиране без оглед на конкретен език подходящи и за начинаещи.
Всичко което намирам до този момент се фиксира върху конкретни елементи и функционалност на определен език и почти винаги са с готово решение което на моменти ми е трудно да се въздържа да не погледна.
Форумите като StackExchange вършат известна работа но в един момент губенето на време за намирането на задача която да е с подходяща трудност става прекалено много.

Благодаря предварително.

0
Общи приказки
dimitur_botev avatar dimitur_botev 112 Точки
Best Answer

https://projecteuler.net/ тука има конкретни алгоритмични задачи с увеличаваща се трудност. Почваш от по-прости и стигаш да някои които буклвално единици са решавали. Има задачи с над 50 000 правилни решения и такива с под 100, така че имаш широк набор от трудност.

EDIT. Тези задачи няма значение с какъв език ги решаваш, тък като са по-скоро математически проблеми,и мисля че е точно това което търсиш, макар,че може да не ти се сторят баш за начинаещи. По сложни са от това да пуснеш 2 цикъла :)

0
15/06/2016 01:54:01
Woofles avatar Woofles 7 Точки

Благодаря ти много за сайта! Мисля че и преди съм попадал на него но сега когато не е в следствие на лутане из интернет, ми се струва като изстрел в десетката :D

Макар и да са представени като проблеми от математиката, по-лесните(бързи?) решения на значителна част от тях (същинската част от решението) нямат почти нищо общо с познатото дори от висшата математика

P.S.: Дискретна математика не съм учил :) там може и да е по-различно хахаха

1
dimitur_botev avatar dimitur_botev 112 Точки

Така е :D Дискретна и аз не съм, макар че се замсилям дали да поразгледам това и онова, ако ще да е и само за обща култура. Иначе се радвам, че съм бил полезен :)

0