Покупка на miniPC
Здравейте, съсвесм случайно попаднах на ето това и се замислих дали да си го купя
http://www.dfrobot.com/index.php?route=product/product&product_id=1404&search=lattepanda&description=true
Видях, че може да му се инсталира пълен пакет на Win 10 (x86 & x64). Поне според сайта на производителя е и Arduino съвместим и най - важното може да му се сложи VS2015 и да се програмират съотв. му I/O портове. Тъй- като съм начинаещ в това дали би могло да ми послужи да се обучавам на него. Знам, че Arduinoto е мн. по-евтино , но това е с Intel процесор.
Искам да го ползвам по-скоро за "Устройство за четене и запис на почти всичко". Т.е. като универсален програматор (каквито ги има доста) за разл.типове микроконтролери на Atmel, PIC, Renesas, различни памети с I2C и SPI интерфейси както и на NAND Flash памети, както и да прочета паметта на разл. типове батерий за лаптопи, разл.памети (в които се сърханяват) BIOS-те на комп. и лаптопите и най вече пос-принтерите и VFD дисплейте- с цел тяхната кирилизация.Като в този случай под Windows с помоща на разл.видове програми да мога да разчета hex файла и най-вече да мога да го преобразувам - поне визуално в разл вид-кодировка(като CP1251 и по старата наша версия CP855-MS-DOS).
По-принцип съм на "Ти" със хардуера, но има много много да уча по отношение на софтуера(програмирането-в което съм в начален стадий).
Та от тази гледна точка незнам дали тази причина е "Особено добра", както и несъм сигурен дали др. подобни устройства с Open Sourse могат с помощта на разл. техни програми да преобразуват една кодова таблица в друга.
Иначе Благодаря за съвета.