Професионална програма
Loading...
rado84 avatar rado84 1 Точки

Предложение за провеждането на лекциите - Live Streaming

Имам едно предложение - да включите и стриймване на екрана на лектора по време на лекция. Тоест, не само проектиране на стената или на екран, но и онлайн стриймване към сайта на СофтУни. Това го предлагам, защото в Инспирейшън компютрите са прекалено далеч от стената, а висящият екран също не предлага кой знае колко голяма четливост, даже почти никаква. И смятам, че ще е по-удобно за всички, ако включите и стриймване на екрана на лектора, така че ако някой не вижда проектираното, да си пусне стрийма и да вижда това, което и лекторът вижда на неговия лаптоп без да трябва да си напряга очите да различи нещо.

gdurankiev беше писал тук, във форума, че бавно, но славно минавате на OBS - програма, която има функция за лайв стрийминг.

Тагове:
1
Предложения и проблеми 25/06/2016 19:32:24
Alex0101 avatar Alex0101 374 Точки

За съжаление, ако се стриймва много голяма е вероятността, поне при мен е 100% винаги, да се наблюдава забавяне от 30-40сек. Това забавяне ще размине лектора, който слушате наживо със стрийма и няма да се получи. Но,  ако смятате да го гледате от друго място, е идеално предложение.

Поздкрепям, ще е удобно и за онлайн студентите, а може и въпросе да се задават.

0
rado84 avatar rado84 1 Точки

Един приятел прави нещо подобно за игра, само че с VPN, за да могат да гледат и от други точки на света. Предполагам, че и тук може да стане по подобен начин, като ще се гледа само през сайта на СофтУни и по този начин стриймът ще минава изцяло през български трафик и лагът ще е намален до минимум. Щот' едно е да гледаш стрийм, който идва от София, а друго е да гледаш стрийм от чужбина, който минава през 10-15 точки преди да стигне до теб (които точки са причината за лага). Така тези, които сме на място, ще можем да гледаме без лаг, а тези, които са онлайн така или иначе ще имат някакъв лаг, но ще е минимален, така че тях това не ги бърка.

Трябва да се дообмисли идеята, но смятам, че може да се реализира, при добро желание.

А и мен лично ме интересува видеото - това, което лекторът прави и вижда на неговия екран - на днешната (вече вчерашна) лекция ме заболяха очите да се опитвам да различа нещо. Аудиото ще го мютна, защото лектора ще го слушам от колоните в залата и стриймът на място със звук ще създаде какофония, микрофония или каквато там се нарича фония.

-1