Въпрос относно Save for Web и допълнително изостряне за печат
Здравейте, колеги,
въпросите ми са:
Първо, нормално ли е след като съм запазила файла чрез Save for Web и съм му сложила sRGB профил, картинката да се размазва или аз правя нещо не както трябва? (Визирам едно от условията от Домашно 7, задача 1)
Второ, в предишните домашни имаше условия за запазване на файла за печат в CMYK с допълнително изостряне, за съжаление така и не ми стана ясно какво е това допълнително изостряне... Ще се радвам, ако някой може да ми даде малко повече инфо : )
Благодаря предварително : )
Здравейте,
това е линк към screen shot-a, работния ми файл и резултата след запазването.
https://my.pcloud.com/publink/show?code=kZzIFSZbEdONVEjcAmfeKA4lnmLl4d80Euy
Благодаря за бързия отговор, ще видя лекцията за слоевете пак : )
Дано да се намери решение с размазването : )
Благодаря предварително : )
Аз не виждам размазване, по-скоро се появяват дефекти от jpg компресията. Дайте горния плъзгач за qualiity от 60 на 100. При намаляване най-подходящият алгоритъм е bicubic sharper, сменете го в Image sizе секцията. Махнете Copyright and Contact info от метаданните, обикновено за банери не ни трябва. И това е.
Относно работния файл, чудесна работа и организация!
Може би не е много ясно в условието, но идеята е на всички книги страниците да не жълтеят, не само на най-долната. Което може да стане със същия Hue/Saturаtion, с който правите корицата зелена, но върху жълтите области (не червените), клипнат по слоя Books. Тогава най-горната папка Pages става излишна.
Иначе, работа за 20 точки, браво!
Благодаря за рецензията и бързия отговор! ^^ Получи се по-добре : )