[Encapsulation - C# OOP Basics]Problem.04 Shopping Spree.
Някой, може ли да каже какъв е инпута при последният тест на тази задача?
Някой, може ли да каже какъв е инпута при последният тест на тази задача?
Добутах до 100т., но наистина искам да видя инпута на последния тест, т.к. мина след като махнах "StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries" при сплита на инфото за person....
Последния тест се взима с trim() , но на мен ми гърмят 1 и в- ри за грешен отговор и 4 - ти грешка по време на изпълнение :-)
С HashMap ли си държите хората и продуктите или някаква по-хитра логика сте измислили?
Аз ги държа в List и после ги взимам с Linq заявка.
С линкд Хашмап го докарах до 80, сигурно в проверките бъркам някъде , че ми гърми 4-ти тест.....Ще пробвам и със листове...Благодаря
Ами аз ти казах, че ти подават null или празен стринг и за това при сплита ти е гърмяло. На мен ми даваше грешен отговор и като си преправих проверката за name мина, за това си правя извод какъв трябва да е инпута.
Проверявам дали е String.Empty i name.Lenght дали е по-голям от 0
Мисля , че това трябва да е проверката
А я пробвай String == null || String.trim().length() == 0 да хвърлиш ексепшън.
пс: String имам предвид стринга, който ти е за name
На мен също ми гърмеше четвърти и пети тест но го оправих като валидирах и името на продуктите. Не трябва само на Person-а да валидираш името ами и на Product името също. :)
И при мен гърмеше, но от това, че съобщението трябва да е:
throw new ArgumentException("Money cannot be negative");
а не
throw new ArgumentException("Cost cannot be negative");
Как е станало това още се чудя, а винаги копирам 1:1 съобщенията точно поради тази причина.
Пробвай да сложиш "try" блока около целия код. При мен също гърмеше 4-ти тест защото принтирането ми беше извън try-a.