не мога да се свържа с MySQL - Creating a Blog with PHP and MySQL - Exercises
След като направих връзката и ме пита за Username i Password, аз натиснах Enter. Без да въведа Root потребител и в момента не се свързва с сървъра , някой може ли да ми помогне, изтрих Database - MySQL сървъра създадох го на ново няколко пъти рестартирах компютъра но след като дам Execute на insert-sample-data.sql, нищо не става и не виждам връзката.
Исках също да попитам само при мен ли когато стартирам още в началото блог скелета на : localhost/blog ми гърми и не изкарва нищо никакви бутони излизат следните грешки : " ( ! ) Warning: mysqli::__construct(): (HY000/1049): Unknown database 'blog' in C:\xampp\htdocs\blog\models\BaseModel.php on line 10 "
и
" ( ! ) Warning: mysqli::set_charset(): Couldn't fetch mysqli in C:\xampp\htdocs\blog\models\BaseModel.php on line 11 "
Дава ми грешки и не работи : след като стартирам втория "insert-sample-data.sql" и ми излиза следната грешка : "No suspicious code found. 25 files processed in 'Project 'blog''.".
И когато дам Тест връзка и там ми излизат някакви ERROR грешки :
"
Connection to MySQL - blog@localhost failed: Exception in thread "main" java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.Driver
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:381)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:331)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)
at java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.lang.Class.forName(Class.java:264)
at com.intellij.database.remote.RemoteJdbcServer.main(RemoteJdbcServer.java:15)
"
Имаш ли този драйвър http://imgur.com/dUhKUBs
А сега се свърза, но не може да изтегли данните от файла ли нещо такова ... излиза ми следното съобщение за грешка : "[2016-07-10 13:31:34] [42000][1049] Unknown database 'blog'"
Казва ти, че нямаш направена база данни blog. Първо трябва да вкараш в базата данни файла
create-database.sql за да се създаде базата данни и структурата и едва след това да и вкараш съответната информация в полетата чрез
insert-sample-data.sql
За сега имам някакъв напредък след няколко часа главоблъскане, създадох ръчно database , името в phpMySql и свързах database сега тръгна....
Нямаше ли да ти е много по-лесно просто да влезеш в phpadmina на SQL , там да пейстнеш кода от файл create-database.sql
и кликаш на Go. Цялата база дани се създава за по-малко от 1 мин. След това пак на SQL копираш и пействаш съдържанието и
на другия файл insert-sample-data.sql и отново кликаш GO. И това е отново за 1 мин. И така за 2 мин имаш готова и попълнена
база от данни готова за използване.
Аз ако знаех , кое как става щях да си напиша целия блог сам, а не да се чудя от готовите презентации и материали как да си свържа базата ... То и от там ми идват много проблеми , че няма кой да ми обесни за 2-3 мин и да ми покаже първоначално как стоят нещата и как се правят и губя по 2 дни заради някакви глупости и после се отчайвам из цяло с всичко що е програмиране и продължавам напред с бавни крачки ... Имено и в всяко едно нещо в живота е така и на различни места които съм работил и съм виждал колеги които се блъскат с разни дреболии така дълго време ...
Според мен лабът за този блог беше разписан супер подробно, във видеото Наков го правеше стъпка по стъпка от нулата. Част от нещата, които писа по време на лекцията, след това ги включиха в скелета, та ни спестиха javaScript-а поне.
Докъде стигна с блога? Успя ли да се свържеш с базата данни?
Свързах се пиша по видото на Ангел Георгиев стигнах до там , в началото където пуска да се виждат първите постове и HTML и ми гърми дава ми грешка и нищо, написал съм го едно към едно както е на видеото , този блог стана абсолютен кошмар и ме отщява като цяло да сядам на компа да пиша или правя нещо каквото и да било ....
Гледам лекцията на Наков доста по разбираемо е поне за мен , някой допълнения гледам сега .... да наистина има доста хитринки , и е по опростено когато знаеш не те стряскат тези неща , но понеже аз за пръв път виждам подобни неща и ме притесняват нямам достатъчно знания и става мн сложно .... Направо се дразня за 2 дни които изгубих смао да свържа ДБ ....