не мога да се свържа с MySQL - Creating a Blog with PHP and MySQL - Exercises
След като направих връзката и ме пита за Username i Password, аз натиснах Enter. Без да въведа Root потребител и в момента не се свързва с сървъра , някой може ли да ми помогне, изтрих Database - MySQL сървъра създадох го на ново няколко пъти рестартирах компютъра но след като дам Execute на insert-sample-data.sql, нищо не става и не виждам връзката.
Исках също да попитам само при мен ли когато стартирам още в началото блог скелета на : localhost/blog ми гърми и не изкарва нищо никакви бутони излизат следните грешки : " ( ! ) Warning: mysqli::__construct(): (HY000/1049): Unknown database 'blog' in C:\xampp\htdocs\blog\models\BaseModel.php on line 10 "
и
" ( ! ) Warning: mysqli::set_charset(): Couldn't fetch mysqli in C:\xampp\htdocs\blog\models\BaseModel.php on line 11 "
Дава ми грешки и не работи : след като стартирам втория "insert-sample-data.sql" и ми излиза следната грешка : "No suspicious code found. 25 files processed in 'Project 'blog''.".
И когато дам Тест връзка и там ми излизат някакви ERROR грешки :
"
Connection to MySQL - blog@localhost failed: Exception in thread "main" java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.Driver
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:381)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:331)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)
at java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.lang.Class.forName(Class.java:264)
at com.intellij.database.remote.RemoteJdbcServer.main(RemoteJdbcServer.java:15)
"
Имаш ли този драйвър http://imgur.com/dUhKUBs
А сега се свърза, но не може да изтегли данните от файла ли нещо такова ... излиза ми следното съобщение за грешка : "[2016-07-10 13:31:34] [42000][1049] Unknown database 'blog'"