Софтуерно Инженерство
Loading...
stambi4a avatar stambi4a 126 Точки

[C#Fundamentals]Защо КПК темите почти отсъстват от модула?

    Забелязах, че почти няма КПК освен Unit testing, Refactoring и Open/Closed and Liskov Pricniple в C# Advanced. Разбирам, че подготовката на упражнения е трудна за теми като форматиране на код, качествени методи и класове, Solid, Dry, Kiss, Design Patterns, правилно именуване на променливи. класове и т.н., но тези теми ги има и по интервютата за работа, а и дупката до следващият модул е 6 седмици. Виждал съм обяви за работа на които пише към изискванията висококачествен код и макар да не съм ходил на такова интервю, предполагам какви въпроси ще има.

     Въпросът ми е, не смятате ли, че липсата на тези теми нарушава добрата традиция по кпк от тази и предишната академии на Наков?

Тагове:
0
C# OOP Advanced
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Здравей,

 

Смятаме, че голяма част от темите са засегнати по другите теми - форматиране, именоване, структура, единична отговорност и т.н. В идния курс от днес ще се учи за разделяне на интерфейси, управление на зависимости, Лисков, както и най-разпространените шаблони за дизайн.

Останалата, по-сложна част от качествения код, смятаме че не е време да бъде преподавана, тъй като голяма част от курсистите не са готови за такъв обем от информация, нито биха могли да разберат нейните ползи. За да бъде готов средностатистическия начинаещ програмист за подобни теми от софтуерното инжинерство, трябва да е понаписал малко код и да се е сблъскал с породилите се проблеми, за да търси техни решения.

 

Поздрави,

Иван

1
11/07/2016 17:08:40
stambi4a avatar stambi4a 126 Точки

Благодаря за бързият отговор.

В коя тема са шаблоните за дизайн, че не ги видях? В КПК курсовете бяха засягани на 2 лекции поне.

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Вероятно ще бъдат разхвърляни по различните теми, там където е най-подходящо да бъдат показани спряно учебния материал. Т.е. един шаблон може да бъде показан в една лекция, а друг - в друга. Далеч няма да засягаме всички, а по-скоро най-разпространените :)

1