Професионална програма
Loading...
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки

Онлайн записване за Основи на електрониката

Здравейте, 

Поради големия интерес към обучението, ние желаем да ви предоставим възможността да се включите в него онлайн. Може да заявите участието си от страницата на курса :)

0
Електроника
it.vladimirov avatar it.vladimirov 17 Точки

Имам следното питане: достъпа до курса само платен ли е ?
Сигурно бъркам някъде и не успявам да достъпя материалите, а основно се придържам към думите на Наков, че всичко ще е безплатно (обученията за хората гледащи материалите онлайн) и в момента се чудя защо не виждам нещата ?

Моля за насока.

(същия проблем имам и за: Практическа системна администрация за Windows - юни 2016)

0
15/07/2016 00:02:23
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки

Здравейте, 

Има два вида отворени обучения в СофтУни: 

  • Безплатни с платен изпит: Материалите са достъпни до всички, след като се запишат за курса (безплатно)
  • Изцяло платени обучения: Материалите са достъпни само за успешно заплатилите за курса.  

През цялото времетраене на обучението, достъпът до ресурсите се получава чрез записване за обучението, било то безплатно или платено. След края на всяко от тях, обаче, ресурсите стават свободно достъпни. 

2
it.vladimirov avatar it.vladimirov 17 Точки

Благодаря за насоките.
За мен не е важно дали в момента ще са достъпни, а дали изобщо някога ще са достъпни като ресурси. Последното изречение на коментара ми даде точна насока.
Поздрави и успехи желая.

0
martin.tasev avatar martin.tasev 2 Точки

Няма ли как да гледам само клиповете без плащам и да се явявам за сертификат???

1
borislav9212 avatar borislav9212 744 Точки

Колегата gdurankiev , по-горе спомена, че трябва да си записан или да си заплатил за да имаш достъп до материалите, ако не си, ще трябва да изчакаш, като свърши курсът материалите ще станат видими за всички,

1
rositsach avatar rositsach -19 Точки

Аз не успявам да се запиша онлайн безплатно за да следя само лекциите, без да се явявам на изпит... Системата ми казва, че ще ме запише след като платя 100 лв. Така ли трябва да бъде?

0
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки

Здравейте, 

Формата на обучението е изцяло платена, както става ясно от неговото описание и ценоразпис. За тази му инстанция не е възможно да се запишете безплатно. 

0
it.vladimirov avatar it.vladimirov 17 Точки

И отново имам питания и отново със същия проблем.

Обучението

Първи стъпки с Arduino - април 2016

- минало е отдавна, а в секцията дори няма видео презентациите, да не говорим, че каквото и да кликна ми се казва -

Записването за курса е приключило. Очаквайте следващо издание

 

Същия проблем имам с много от приключилите отдавна курсове. При мен ли е проблема, или това:
"След края на всяко от тях, обаче, ресурсите стават свободно достъпни."
изобщо не е валидно.
 

 

П.П.
Отделих 10 мин - на почти всеки 2ри завъшил отдавна курс или липсват материалите или изобщо нямам достъп с резона: Записването за курса е приключило. Очаквайте следващото издание.

 

0
29/12/2016 17:09:26
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки

Здравейте, 

Има два вида отворени обучения в СофтУни: 

  • Безплатни с платен изпит: Материалите са достъпни до всички, след като се запишат за курса (безплатно)
  • Изцяло платени обучения: Материалите са достъпни само за успешно заплатилите за курса.  

През цялото времетраене на обучението, достъпът до ресурсите се получава чрез записване за обучението, било то безплатно или платено. След края на всяко от тях, обаче, ресурсите стават свободно достъпни. 

-1
it.vladimirov avatar it.vladimirov 17 Точки

Имам чувството, че се ползва само copy/paste, без да се чете какво е написано.
За да е по-ясно - имаме курс, той е преминал и завършил (дори преди половин година). Да, но достъп до ресурсите няма.

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Курсът "Първи стъпки с Arduino - април 2016" е бил платен и материалите за него не са публични.

Безплатни и с публично-достъпни материали са всички курсове от основната програма на СофтУниhttps://softuni.bg/curriculum. Това са над 20 висококачествени курса с много добре разработени учебни материали, видео, домашни и т.н. Те подготвят един начинаещ от нулата до професия .NET, Java, JS или PHP developer.

За отворените (външните) курсове имаме външни преподаватели и учебните материали не са собственост на СофтУни, за да ги споделяме свободно. Някои от тези курсове са обявени като безплатни (примерно Python курса) с публични учебни материали и видео записи, а други са с платен достъп (примерно Arduino куросвете).

Такъв е моделът на работа при Coursera, Udemy, Udacity и всички по-големи софтуерни академии: имат безплатни курсове с платен сертификат и курсове с напълно платен достъп. И СофтУни следва подобен модел, защото все пак трябва организацията да се самоиздържа и да се развива.

Наков

1
rositsach avatar rositsach -19 Точки

Благодаря за пояснението. Едно предложение - оттук нататък, когато започва нов курс, нека изрично да се упомене, дали СофтУни или външните преподаватели ще предоставят материалите след приключването на курса (или изобщо някога).  Така няма да има недоразумения и всеки ще си направи сметката овреме.

0
it.vladimirov avatar it.vladimirov 17 Точки

Благодаря за насоката Наков.
Хубаво е обаче да се знае в началото (да кажем един ред стига) дали материалите за даден курс ще са налични след като свърши или не, за да може всеки да си прави сметката как да ги гледа, дали да купува курса или да ползва достъпа на друг например (различни варианти).

И нещо което също ще е полезно - предложете вариант (един прост абонамент за 1,2,4,5,12 месеца ще е подходящ) ценото ориентиран за желаещите да имат достъп до такива курсове след като са приключили.

Вярно няма (няма никакъв начин, с каквато и да е защита) да се забрани на някого да сваля дадено видео, но много хора не се интересуват от това да свалят виде, а да ги гледат и да вземат нужното за тях.

Мисля, ще е полезно за всичко това.
Напълно подкрепям, че трябват варианти за самоиздръжка, но просто изпипайте малките неща, развалящи мнението на хората за като цяло чудесното дело което вършите всички.

Поздрави.

 

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Колеги, наистина въпросът с достъпа до стари курсове, които не са със свободни учебни материали (както е Arduino курсът), все още не е решен.

В момента няма начин да се запишете за курс, който е завършил, дори платено. Това предстои да се реши. Или ще пуснем някакъв абонамент за всички стари курсове, или ще могже да се купува достъп на някаква по-ниска цена. Търсим решение. Имайте предвид, че това не може да стане веднага, защото изисква development ресурс: да се измисли, изпрограмира, внедри, тества и да заработи. Ще предложим решение.

Наков

0
it.vladimirov avatar it.vladimirov 17 Точки

Имаме търпение.
Важното е да стане. Е хубаво е да стане до 1-2 години все пак, защото много от материалите губят частично давността си след определено време.

Аз харесвам AULA.bg - лесно и елемнтарно измислено. Не коментирам курсовете, но платформата е повече от прилична.

Както казах, няма начин (никакъв) да се забрани свалянето/запазването на даден видео ресурс, за да не се разпространява нелегално, но това мисля е оправдано, а и винаги може някой платил за курса да ги разпространи след това материалите.

0
rositsach avatar rositsach -19 Точки

Аз не успявам да се запиша онлайн безплатно... Системата ми казва, че ще бъда записана когато заплатя 100 лв. Така ли трябва да е?

0