Професионална програма
Loading...
resum avatar resum 0 Точки

Избор на магистратура за неспециалисти НБУ или ТУ

След месец ми предстои да кандидатсвам за магистратура и се колебая къде да запиша да уча дали да е в

НБУ с специалност Софтуерни технологии в интернет - като описаната им програма ми харесва 

или в ТУ  с специалност Уеб и графичен дизай или Компютърно и софтуерно инжинерство като гледам учебната им програма ми се вижда, че се учат интересни неща.

Тъй като съм завършил в бакалавърската степен Бизнесадминистрация и съм неспециалист в програмирането немога да запиша в 

Унибит и Софийския университет с специалност Софтуерни технологии защото не предлагат изравнително обучение за тези които 

бакалавърската степен са завършили друго.

Работил съм до сега като сервизен техник в оторизирани сервизи на компютърна техника и телефони но смятам да се занимавам в бъдеще с програмиране или на други позиции в ИТ сектора. Къде е най качествено обучението и да се преподават съвременни неща.

0
Общи приказки
lengarski avatar lengarski 42 Точки

Здравей,

аз в момента уча в НБУ същата магистратура "Софтуерни технологии в интернет", В  НБУ ако си от друга специалност която не е свързана с информационните технологии, задължително записваш няколко курса допалнително за да си изравниш нивото спрямо останалите. Това естествено оскъпява нещата но с колко не мога да ти кажа ( ориентировачно още една семестриална такса) 

Плюсовете на магистратурата в НБУ е че лекциите са от понеделник до петък от 18 до 19:30 или от 19:40 до 21:10, и събота, коеот не пречи на работата. Не държат на присъствие което е още един +. 

За първите два семестъра записваш по 10 предмета  5 курса и 5 курсови работи, Като към всеки курс има и курсова работа. Така напрактика  учиш само по 5 предмета.  С текущия контрол ( тестове и проекти ) се освобождаваш от изпит в края на семестъра ако и на двете имаш оценки по високи от 3. 

Третия семестър се записват 5 предмета + стаж. Пак ще трябва да правиш курсови работи ( малки проектчета ) за всеки предмет но не са толкова трудни нещата. Стажа трябва да е във софтуерна фирма и да е около 150-300 часа.

 

Не знам как е в техническия, но по спомен от времето когато бях записал бакалавър там и следяха кой присъства и кой не и трябваше да се подписвам на листче при излизане от залата при преподавателката по виша математика .. не бих избрал ТУ дори и да ми плащат.

 

 

1
resum avatar resum 0 Точки

Мерси за изчерпателният отговор!

0