Recently Created or Deleted Folders
Здравейте,
Имам един въпрос относно папките - програмата ми ще прави някакви неща по файловата система - ще създавам папки, файлове, ще трия папки и файлове. При следващото пускане не програмата ще искам да ми показва дали има някакви промени правени докато приложението е било спряно.
Примерно пускам приложението и му казвам - гледай тази папка. Съответно при първото пускане няма да има никакви данни за тази папка, която ще наблюдавам. Да кажем, че за момента в папката, която гледам (да речем D:\Test) имам 3 папки. Спирам приложението. Трия една папка, създавам две нови и след като пусна приложението искам то да ми изпише на конзолата, че еди коя си папка е изтрита, а други 2 са създадени.
Горе - долу имам някаква идея как да го направя, но се чудя как точно да следя за изтрити и създадени папки, но в същото време трябва да мисля и за производителност.
Мисля да пазя имената на всички папки, които са в D:\Test в един текстов файл или в база данни? Според вас кой ще е най - правилния подход тук? След това при второто пускане прочитам от файла имената на папките, и след това ги сравнявам с имената на папките, които в момента са в D:\Test. Другия ми въпрос е - в какво да съхранявам имената на папките - масиви, листове или хеш сетове? Какви колекции ще е най - добре да използвам?
Благодаря предварително!
Поздрави,
Иван