Професионална програма
Loading...
it.vladimirov avatar it.vladimirov 17 Точки

Подходяща платформа за сайт

Колеги,

моля за следния съвет: искам да направя сайт, който основно ще е съставен от снимки. Ще има съдържание (текст) в малки количества, и ще се разчита основно на снимков материал.

Моля за някаква насока с каква платформа да го подхвана (аз съм много начинаещ в web разработката и това което правя е тестово, но не значи, че искам да е зле направено), така, че да мога да се класирам в търсачките.

Трябва лек вариант за изобразяване на снимките и възможност за бързо отваряне на галериите.

Предварително благодаря за насоките ви.

Тагове:
0
Общи приказки
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Здравей,

въпроса ти е много... ако мога така да се изразя философски, един вид "Кое е първо кокошката или яйцето?" :).

Според мен HTML5, CSS3 и javascript (под една шапка за кратко HTML5) покриват следните изисквания:

"искам да направя сайт, който основно ще е съставен от снимки"

"има съдържание (текст) в малки количества"

"аз съм много начинаещ в web разработката" - тук изключвам javascript-a но ако наистина е много прост сайта ще се справиш - то ако не почнеш от някъде няма как да стане ;)

"да мога да се класирам в търсачките" - особенно за търсачките това е избор номер едно, ако спазваш семантиката в HTML5 разбира се :).

"лек вариант за изобразяване на снимките и възможност за бързо отваряне на галериите"

 

Това като технология. Относно платформа точно при този вариант имаш богат избор - по-точно нямаш ограничения :). Всеки уеб сървър ти върши работа. Избора ти е само до това дали е платен и дали софтуера и хардуера ти на машината/виртуалката, където ще го хостваш, го подържа. 

1
it.vladimirov avatar it.vladimirov 17 Точки

Благодаря ти за насоката.
Аз основно имах следното в предвид: каква платформа - CMS - да използвам, която ще бъде подходяща за тази цел. Спрял съм се на WP, защото там има голяма свобода, SEO плъгини и много други.
След оромната зоологическа градина в Google (Пингвини, Колибрита, Панди и т.н.) семантиката на сайта изобщо не е най-големия проблем. Съдържанието е важно според мен, линк билдинга и т.н.
Знам, че WP си прави семантични неща, притесняваме как ще се индексира от google сайт който няма почти никакво текстово съдържание, а само снимки. Не искам да мине Пингвина и сайта ми вече никога да го няма в търсачката заради някакви линкове :)

Хостинга не ме притеснява - използвам бизнес план на H**t.bg и с тях нямам никакви ядове.

Ще се радвам ако споделиш още някакви насоки, ще ми помогнат много.
0
it.vladimirov avatar it.vladimirov 17 Точки

И още едно питане - когато качва снимки има ли значени как са именувани от семантична гледна точка, или да си качвам снимки от именувани 1.jpg, 2.jpg, dfsdwerew.jpg и т.н.?

0
cefothe avatar cefothe 16 Точки

Здравейте, колеги.
Ако искаш нещо добре WordPrees и Joomla ще ти свършат работа аз съм фен на full контрол и затова си ги пиша на PHP и MySQL. Ако ти се занимава процети малко или изгледай семинара за ZendFramework 2. Има доста полезни неща в него..., които ще са отполза, а за галерията със снимки мога да ти препорачаст highslide галерия, аз ползвам нея в моите сайтове.
Относно SEO, тук темата е сложна ... Аз оправям META тагове в HTML, след това правя map на сайта и го регистрирам в google. Но тук вече зависи конкуренцията спрямо други сайтове и много подобни такива, въпроса е само търсачките да не бан и да го махнат, ако има много линкове към него изведнъж, вярно че помага ама рисковано.

0