Loading...
IPetrov007 avatar IPetrov007 19 Точки

Java vs c#

Здравейте! Моля за помощ!

Започна записването за новия курс, но съм объркан. Мислех че ще се учи само С#, но групите са 1- java и 2- С#. Има ли разлика в материала и каква е тя ако има такава?

Най-удобно ми е от 10:00, но тогава е java-та, а аз съм абсолютно начинаещ и не мога да преценя...

Тагове:
0
Programming Basics
Nedelina avatar Nedelina 5 Точки

И аз избрах Java! Някой знае ли колко е дълъг курса ?

0
JivkoJelev avatar JivkoJelev 235 Точки

2 месеца.Джавата е много добър избор според мен , малко ме е яд че за басика от август нямаше Джава , а само Си шарп , но после живот и здраве ще се преквалифицираме.

0

А относно изтеглянето на Visual Studio (предполагам че става и за Java, моля някой да ме светне) имаше няколко опции точно какъв да е... Някакви насоки ?

0
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Visual Studio е основно за C# . За Джава може да ползваш InteliJ (платена), Eclipse, Net beans(последните 2 са безплатни).  И освен IDE до колкото знам ще е необходимо да си изтеглиш и JDK - Java Development Kit. 

0
10/09/2016 23:52:30

Благодаря много, тъй като това не беше описано ( а и доколкото разбрах за пръв път има basic Java). Ще дръпна някоя от безплатните преди началото на курса :)

0
r3v3nan7 avatar r3v3nan7 365 Точки

Само още нещо. Уверете се , че инсталирате JDK , а не JRE - Java Runtime Environment (Това е за обикновените потребители, които няма да програмират, но им трябва

за да подкарват приложенията). На вас ще ви трябва JDK. Това е важно.

0

Супер, сега наинсталирах всичко :D Ако не съм се справила на курса ще поправят

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.