Професионална програма
Loading...
oPtyBG avatar oPtyBG 36 Точки

Как да синхронизирам VS проектите на няколко устройства?

Здравейте, преатели! 
Въпрос от начинаещ.
Имам 1 настолен компютър вкъщи + 1 на работа + 1 лаптоп + 1 таблет. Всичките с Win10 или 7.
Дали е добра идея да използвам нещо от рода на Google Drive или DropBox да си запазвам проектите от VisualStudio и да ги синхронизирам между устройствата. 
Някой прави ли го и има ли някакви тънкости? Според това което намирам в нета, ако се позлва подобна схема, не трябва едновремено да се разботи от някокло устройства и за предпочитане е да се изключи синхронизацията по време на писане на код. 
Приемам всякакви мнения, съвети и насоки.  

0
Общи приказки 19/09/2016 23:23:24
Pilgrimage avatar Pilgrimage 515 Точки
Best Answer

Много по-изчистено решение е да си направиш акаунт в GitHub и да си ги държиш там.

Още повече, че по-нататък този избор ще има и други екстри във връзка с екипните проекти.

Можеш да изгледаш това видео :

https://softuni.bg/trainings/resources/video/8740/video-camera-17-may-2016-svetlin-nakov-programming-fundamentals-may-2016

 

0
12/09/2016 21:23:17
oPtyBG avatar oPtyBG 36 Точки

Съгласих се че GitHub е най-добрият вариант. От Седмица се опитвам да му свикна и да го настроя правилно и вече почвам да се ориентирам в цялата ситуация. 

Имам един проблем в момента, с който не успявам да се справя. Имам 2 репозиторита, едното ми е /SoftUni, а другото ми е /ProgrammingBasics. 
Мога ли по някакъв начин /ProgrammingBasics да го преместя в /SoftUni репото, по възможност без да ползвам конзолата на github. 

На сайта или в win прилжението не успях да го направя. Пробвах се на компютъра да преместя една папка в другата и така са синхронизирам, но ми даде грешка заради гитхъбските файлове, пробвах да ги изтрия, но пак нещо не се получи номера. 

0