Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Здравей,
Прав си. Не бях мислил за вариант, в който гостите са 0. Задачата започва с " Ivancho and his girlfriend are throwing a party.", което означава, че гостите трябва да са няколко (нулата се изключва). За мен, това е недомислие в задачата.
Пренаписах намирането на сетовете, за да включва случай с нула гости:
Това е пълното решение: http://pastebin.com/DAHMFV7C
Здравей, ами понякога условието те подвежда, но то е по скоро описателно с цел по добра визуализация на "проблема".
Обръщай много голямо внимание на Constraints(ако има) и на Input секциите в описанието на задачите! За конкретната задача виж реда:
Той е доста говорящ за това от какъв тип да бъде променливата (понякога излизат извън обхвата на integer и трябва да декларираш тип побиращ по - голяма стойност) и съответно, какви стойности ще и бъдат подавани. Тук е и момента в който трябва да ги вземеш в предивд и да направиш тестове с двете. Съответно щеше да видиш неточните резултати при 0 :)
При тестовете винаги се включват именно тези "гранични" стойности.
Просто отделяй достатъчно време на тия секции в описанието, защото биха ти спестили излишни проверки и време.