Здравей, реално можеш да намериш сетовете по много начини...дали е толкова бърз или не в случая не мисля, че е проблем...
Тук по - важно е да се открие проблема, а дали е оптимално пресмятането е друг въпрос....
На пръв поглед (сметнах на ум няколко варианта) написания код смята вярно сетовете, когато са 1 или повече...., но обърни внимание на момента в който имаш 0 гости..., възможно е да има подобен тест в джъджа и той да не минава, в този случай, трябва да имаш 0 сета, а ти по дефолт си ги задал да бъдат 1....
Здравей,
Начинът ти за намиране на сетовете не е от най - бързите. Смених го и взех 100/100 с твоето решение. Използвай целочислено делене и делене с остатък, за да намериш броя сетове.
Поздрави!
Здравей,
Прав си, че не е от най-бързите, но бързината не ми бе цел тук. Реших да си измисля собствена логика, вместо да ползвам Math.Ceiling, както се предлага в подсказките. Промених начина за намиране на сетове със следния ред и ми даде 100%:
int sets = (int)(Math.Ceiling(guests/6.0));
Не посочваш какъв е проблемът, но поне ми даде добър съвет.
Поздрави!
Здравей,
Както написах по горе, никой не те кара да използваш мат или който и да е клас. guests / 6 ти дава броя сетове, като ако guests % 6 != 0 уселичаваш тази бройка с 1.
Поздрави!
Никой не ме кара и да ползвам guests/6 или guests%6. Както виждаш, има и по-сложни варианти за решение, които никой не иска да проверява, но връщат резултат. :)
Здравей,
Прав си. Не бях мислил за вариант, в който гостите са 0. Задачата започва с " Ivancho and his girlfriend are throwing a party.", което означава, че гостите трябва да са няколко (нулата се изключва). За мен, това е недомислие в задачата.
Пренаписах намирането на сетовете, за да включва случай с нула гости:
Това е пълното решение: http://pastebin.com/DAHMFV7C
Здравей, ами понякога условието те подвежда, но то е по скоро описателно с цел по добра визуализация на "проблема".
Обръщай много голямо внимание на Constraints(ако има) и на Input секциите в описанието на задачите! За конкретната задача виж реда:
Той е доста говорящ за това от какъв тип да бъде променливата (понякога излизат извън обхвата на integer и трябва да декларираш тип побиращ по - голяма стойност) и съответно, какви стойности ще и бъдат подавани. Тук е и момента в който трябва да ги вземеш в предивд и да направиш тестове с двете. Съответно щеше да видиш неточните резултати при 0 :)
При тестовете винаги се включват именно тези "гранични" стойности.
Просто отделяй достатъчно време на тия секции в описанието, защото биха ти спестили излишни проверки и време.