Софтуерно Инженерство
Loading...
SimMtr avatar SimMtr 72 Точки

Каквото и да избереш, като софтуерен инженер няма да се ограничиш с научаването на само един език.Въпросът е в момента с какво да започнеш :) Ако искаш да се занимаваш с web -> PHP или JavaScript. За по-сериозни проекти ще ти трябва Java или C#. Лично мое мнение - ако научиш Java преминаването на C# си е песен направо. Каквот и да си говорим Java и JavaScript (заедно) са най-търсени в момента.

2
mihaela_hristova avatar mihaela_hristova 1 Точки

Здравейте на това кое е най-търсено в момента има доста статистики, но определено търсенето на пазара не е най-много за Java + Java script. Статистиките за това кое е най-търсено, се базират на броя търсения в интернет. Което не означава че е най-търсено наистина. Означава, че ако търсиш дума Java, тогава автоматично ти излизат и страници за хората които търсят и Java script. Което прави резултатите които от търсенето на тази дума два пъти по-малко. Както и Наков беше казал в негов клип в който говори точно за най-търсената професия: "Най-търсената дума в обявите НЕ отговаря на най-търсената технолгия , а на броя нейни търсения в мрежата". 

Малко разяснения : ако напишеш търсене на Java ще излязат 100 обяви, Ако напишеш C# ще са 70. 

В обявите с дума джава обаче, ще се съдържат и Java script които са

включени в обявите за C#+Java script.

Затова ако разделим условно 100 обяви на 2 ( по 50 % за Java i Java script , Макар че в момента търсенето на фронтенд е много по-голямо защтото се пренаписва фронтенд-а , а бекенда си стои същия иска се промяна на UX-a да в хубав), тогава остават много по-млако от 50 обяви джава.

Успех с избора на всички с избора на Технология. Надявам се информацията е била полезна за всикчи.

 

 

1
17/09/2016 14:12:36
vpl2001 avatar vpl2001 54 Точки

Здравейте!

Лично аз смятам, че ако една технология Ви е супер като работа и удоволствие -  резултатите за Вас няма да закъснеят - IT сектора е супер разнообразен и няма аналог с традиционните професии!

Успех!

0