Достъп до ресурсите от курса.

Достъп до ресурсите от курса.

Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 225 Точки

Достъп до ресурсите от курса.

Здравейте,

Искам да попитам, дали ресурсите от курса са ограничени умишлено или това е грешка. До колкото помня от думите на Наков всички ресурси в академията са отворени и безплатни. Напомням и със следния клип. https://youtu.be/osh-MNV06aE?t=1h5m54s.

1
Microsoft Software Dev Fundamentals 26/06/2016 23:19:11
ivan_nenkov avatar ivan_nenkov SoftUni Team 27 Точки

Здравейте,

Всявам яснота по въпроса с достъпа до ресурсите в курсовете на СофтУни. Всички ресурси от основната програма по програмиране са безплатни и достъпни за всички. Те са под лиценз Creative Commons и винаги ще останат такива.

Относно курсовете, които организираме с външни лектори и външно know-how, има два случая:

- Безплатни курсове - ресурсите в курсовете, които са безплатни, са достъпни за обсулютно всички. Единствено е необходимо да се запишете в курса (безплатно), или да влезете в потребителския си профил, в случай че курсът вече е приключил.

- Платени курсове - ресурсите в курсовете, които са платени, остават достъпни единствено за записаните курсисти в този курс. Преди известно време, не качвахме ресурси в страниците на такъв тип курсове, тъй като нямаме право да ги разпространяваме безплатно, заради авторските им права.

-1
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 225 Точки

Да разбрахме, може би не се е дискутирала темата достатъчно и не е ясно за всички. Поне лично аз съм останал с впечатление, че един от принципите на академията на Наков е, че всички материали ще са отворени. Поне така се говорише в началото преди 2 години. Anyway нещата се променят. Според мен щеше да има повече желаещи да си платят 130те долара и да се явят на изпита, ако имаше свободни материали, които отговарят на програмата за изпита.

1