Професионална програма
Loading...
GallinaSt avatar GallinaSt 2 Точки

Задача 6*

Здравейте,

Решението на задачата от Programming Basics Java с номер 6* ми чертае желания квадрат, както е показано в условието, но Judge системата не му дава нито една точка. Даже в някои от предоставените версии на решението (там където правех проверка дали числото N се дели на 4 без остатък/ вместо червени кръстчета, системата ми изписа червени звездички на някои от позициите и пак не ми даде точки.

Уточнение: Направих тази проверка (N%4 =0), тъй като по условие N трябва да е пълният брой звездички, от които е изчертан квадрата, а от примерите по-долу се вижда, че в същност N е дължината на страната на квадрата. Моля уточнете? Ето кодът, който е оценен с 0 от 100%. Ако някой има идея защо не се оценява от Judge, макар видимо да чертае това, което е показано в примерите .. моля да каже :) Благодаря Предварително!

---

public class Square6star_ver2 {

        public static void main(String[] args) {
            Scanner console = new Scanner(System.in);
            System.out.println("Give me the value of N - size of a side for a square");
            int N = Integer.parseInt(console.nextLine());

            // TODO: print the rectangle

            String A = "*";
            for(int i=1;i<=N-1; i++){A = A + "*";}


            String B = "*";
            for(int j=1; j<=N-2; j++){B = B + " ";}
            B = B + "*";

            System.out.println(A);
            for(int k=1; k<=N-2; k++){System.out.println(B);}
            System.out.println(A);

        }
    }

Тагове:
0
Module: Java Advanced
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

Махни това съобщение

System.out.println("Give me the value of N - size of a side for a square");

Когато имаш дадена задача в Judge не слагай допълнителни съобщения като Enter smth ... и т.н., защото той сравнява символ по символ. Outputa трябва да е точно такъв какъвто се иска в задачата.

Поздрави

0
GallinaSt avatar GallinaSt 2 Точки

Благодаря! Стана :) Егати глупавото нещо, не подозирах, че ще е проблем. Ще го имам предвид в бъдеще.

0
ViktorGeorgiev90 avatar ViktorGeorgiev90 0 Точки

здравей може ли от мен един вапрос относно задача 5 в judge системата на саита след като си кача задачата ми изписва compile time error ето го кодът които качих  

class Main {

   public static void main(String[] args) {
       Scanner console = new Scanner(System.in);
       int a=Integer.parseInt(console.nextLine());
       int b=Integer.parseInt(console.nextLine());
       System.out.print(a*b);
    }
}

не разбирам каде е проблемът :)

0
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

Трябва дa е public class 

0
ViktorGeorgiev90 avatar ViktorGeorgiev90 0 Точки

S edna duma samo da dobavq da stane public class main ako pravilno sum razbral :)

0
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

да и трябва да копираш от целия файл всичко т.е. и import-ите

0
ViktorGeorgiev90 avatar ViktorGeorgiev90 0 Точки

Ahaaaa az misleh che te se podrazbirat che gi ima :D blagodarq mnogo

0
pebodi avatar pebodi 29 Точки

За да не създавам нова тема.

В презентацията за java за дата 01.10., слайд 10 е показано -

int a = Integer.parseInt(Console.ReadLine()); 

int b = Integer.parseInt(Console.ReadLine());

Вероятно е механична грешка, Console.ReadLine - > console.nextLine.

 

0
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

Вероятно е останало от c# код

0
pebodi avatar pebodi 29 Точки

Като допълнение, в слайд 17, в двата реда - 

double width = Math.Max(x1, x2) - Math.Min(x1, x2);

double height = Math.Max(y1, y2) - Math.Min(y1, y2);

Min и Max трябва да са с малки букви - Math.max, Math.min . :)

0
pebodi avatar pebodi 29 Точки

Във всички слайдове има грешки, затова се отказах да пиша за тях. Не си спомням в слайдовете за C# да е имало такива. Вероятно грешките произлизат от механично копиране на C# оператори или са допуснати умишлено, за да ни накарат да търсим причините :) Има и още една, малко вероятна - да ни попречат да пействаме направо решенията в интелиджея, а да свикваме да "кодим" ... :)

Склонен съм да мисля, че е втората причина :) 

 

0