Професионална програма
Loading...
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5297 Точки

Стил на презентациите в СофтУни

Колеги, с цел проучване, кои елементи да подобрим, премахнем или добавим в презентациите искаме вашето мнение, в което да споделите плюсовете и минусите на до момента двата варианта презентации, които правим във вътрешната програма.

Вариант А

Обемни презентации с много примери и учебно съдържание. Ето пример: SQL-Introduction.pptx. Плюсовете са, че студентите много лесно могат да ги ползват като учебен материал. Основните минуси са, че са доста обемни и понякога по-трудни за асимилиране по време на презентиция.

Вариант B

По-стегнати презентации с цел по-добро презентиране и асимилиране по време на презентацията.  Ето пример: DB-Basics-MSSQL-Basic-CRUD.pptx. Плюсовете са, че студентите не се разсейват по време на презентация. Основните минуси са, че все още са трудни за използване като основен учебник.

Кой от двата стила презентации ви харесва повече? Тук изключваме преподавателите и техните умения. Става дума за учебните материали към курсовете и начина на поднасяне на учебното съдържание в слайдовете.

Моля гласувайте за вариант A или вариант B и дайте своите аргументи. Кажете и какво може да се подобри. За момента сме намислили във Вариант В да вместваме учебното съдържание в Notes, а впоследствие и да стилизираме Notes page-a. Вариант А пък е подобреният вариант на най-старите ни презентации, като булетите с теория са намалени, и заместени с повече примери. Там пък замисляме все повече намаляне на теоретичните слайдове.

Наков

4
Предложения и проблеми 03/10/2016 14:07:45
Wencii avatar Wencii 90 Точки

Независимо каква е презентацията, мисля че много по - добре ще бъде, ако лекторите обесняват материала с повече примери(примерно стил Наков) и какви грешки биха могли да се допуснат, а не да копират само примерите от презентацията(то някои даже и това не правят, а обесняват и драскат върху презентацията). Презентацията трябва да им служи за насоки по време на тяхната лекция, а не главен източник на информация. Всеки от нас може да прочете написаното в презентацията, но не може да прочете, това което лектора ще каже и сподели като опит.

2
msmilkoff avatar msmilkoff 341 Точки

Съгласен съм. Това е много по-голям проблем от стила на презентациите.

0
e.manolov avatar e.manolov 79 Точки

Аз също съм за вариант А. Презентациите с много примери и обяснения винаги са били по-полезни. Не е нужно да минаваме на лекции през всеки един слайд, просто да се спираме на основните неща, а всеки може да си ги погледне у дома останалите слайдове.

0