Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5298 Точки

Стил на презентациите в СофтУни

Колеги, с цел проучване, кои елементи да подобрим, премахнем или добавим в презентациите искаме вашето мнение, в което да споделите плюсовете и минусите на до момента двата варианта презентации, които правим във вътрешната програма.

Вариант А

Обемни презентации с много примери и учебно съдържание. Ето пример: SQL-Introduction.pptx. Плюсовете са, че студентите много лесно могат да ги ползват като учебен материал. Основните минуси са, че са доста обемни и понякога по-трудни за асимилиране по време на презентиция.

Вариант B

По-стегнати презентации с цел по-добро презентиране и асимилиране по време на презентацията.  Ето пример: DB-Basics-MSSQL-Basic-CRUD.pptx. Плюсовете са, че студентите не се разсейват по време на презентация. Основните минуси са, че все още са трудни за използване като основен учебник.

Кой от двата стила презентации ви харесва повече? Тук изключваме преподавателите и техните умения. Става дума за учебните материали към курсовете и начина на поднасяне на учебното съдържание в слайдовете.

Моля гласувайте за вариант A или вариант B и дайте своите аргументи. Кажете и какво може да се подобри. За момента сме намислили във Вариант В да вместваме учебното съдържание в Notes, а впоследствие и да стилизираме Notes page-a. Вариант А пък е подобреният вариант на най-старите ни презентации, като булетите с теория са намалени, и заместени с повече примери. Там пък замисляме все повече намаляне на теоретичните слайдове.

Наков

4
Предложения и проблеми 03/10/2016 14:07:45
vancho avatar vancho 430 Точки

Вариант А разбира се. Винаги може да погледнеш на бързо из слайда или да включиш за какво иде реч. А сега са много бедни слайдовете в DB - a.

0
heilin90 avatar heilin90 69 Точки

Вариант А :)

2
bis4o avatar bis4o 22 Точки

Вариант "А" е по - добър. Винаги е добре да има много примери за да се разбере нещо. Често лекторите не обясняват в детайли нещата.

2
I.Ivanov.359 avatar I.Ivanov.359 3 Точки

Аз бих предпочел Вариант А - презентации с много примери и добре подредено и обяснено учебно съдържание, макар и по-обемни.

Много по-лесно е да провериш примерен код, да превъртиш през слайдовете на презентацията, отколкото да следиш и търсиш из 4 часово видео. 

Показванията на живо са много важнио и полезни, защото всеки преподавател вкарва отношение и личен опит, но за бързата справка и припомняне работа би свършила подробната презентация.

2
koksibg avatar koksibg 895 Точки

Вариант А, тъй-като при вариант В се разчита повече на работа на живо ( в клас - така да се каже) - което е добре, но тези които са On-Line, при положение, че по-добре се вижда на "Екран" отколкото на камера. Ако на "Екран" презентациите и обясненията към тях са по-сгъстени - не съм сигурен, че това ще е по- добрият вариант(В).

И затова гласувам за Вариант А. 

2
03/10/2016 12:37:08
Luko193 avatar Luko193 342 Точки

Според мен вариант А е много по-добър, тъй като можеш да получиш много повече информация, която никога не е излишна.

2
Pilgrimage avatar Pilgrimage 515 Точки

Вариант А.

Разликата е като между книга и видеокурс.
Произволен достъп (в презентацията) vs последователен (при видеото), без да знаеш ще бъде ли коментирано това, което не е изписано.

Аз съм онлайн и ми е много тегаво понякога да гледам видеото, само заради шанса да видя някое трикче, споделено в рамките на 10 секунди.

2
vani4ka66 avatar vani4ka66 24 Точки

Според мен вариант А е по-добър, понеже дори и нещо да не е разбрано на лекцията, на слайдовете има изчерпателни примери. А и често се случва курсистите да задават въпроси, които са по-встрани от темата на лекцията, и лекторите се впускат в дълги обяснения, като реално не остава време да се покажат и обяснят важните неща. Всъщност, аз не виждам проблем да има по-подробни слайдове, и същевременно лекторите да си показват на живо и други примери.  :)

2
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

Вариант B с notes отдолу за някой от по-важните неща .

Трябва 1 презентация да не бъде основен източник на информацията , друг е въпроса ,че може би самите лектори по този начин пропускат да покажат неща.

0
03/10/2016 13:00:24
martinski avatar martinski 68 Точки

Вариант А със сигурност ни е по-полезен, защото ни улеснява при заучването на материала с подробните примери. Студентите са както по-напреднали ,така и напълно начинаещи ,затова е нужно по-подробни обяснения.

1