Професионална програма
Loading...
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Въпрос към лекторите на курса по задачите от раздел Dictionaries, Lambda and LINQ - Exercises

Видеата от раздела обясняват решенията на по-лесните задачи, с които повечето хора се справят, а не на по-сложните (задачите със звездички). Каква е идеята зад решението да не бъде обърнато внимание на по-трудните задачи? Да не би да е решено изпитната задача за речници да бъде с трудността на по-леките задачи, които ни се обясняват във видеата или има друга причина за това?
Just curious...

3
Programming Fundamentals
simeon10 avatar simeon10 218 Точки

Идеята е много проста. Ако ние ви научим и покажем базовите неща, така че всеки един да ги разбере, то след това би трябвало да ви е много по-лесно сами да решавате трудните задачи. Ако обаче ние решаваме само трудните задачи и вие не сте разбрали как да вкарате елемент в масив/списък/речник, то тогава всичко се обезмисля. :)

5
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Желанието ми бе да се реши и някоя задача с вложени речници, за да имаме отправна точка при решаването на останалите, които ги ползват. Проблемът беше посочен по-горе и от Maria_ls. Добре е, че преди малко добавихте видео и за такава задача.

0
AlexHristov avatar AlexHristov 20 Точки

Колеги, още едно полезно видео от серията задачи: https://www.youtube.com/watch?v=SAY5FD1iYw4

Може да бъде от полза на някого. На мен лично ми се иска да има повече обяснения за сортирането и принтирането на вложени структури.

1