Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Въпрос към лекторите на курса по задачите от раздел Dictionaries, Lambda and LINQ - Exercises

Видеата от раздела обясняват решенията на по-лесните задачи, с които повечето хора се справят, а не на по-сложните (задачите със звездички). Каква е идеята зад решението да не бъде обърнато внимание на по-трудните задачи? Да не би да е решено изпитната задача за речници да бъде с трудността на по-леките задачи, които ни се обясняват във видеата или има друга причина за това?
Just curious...

3
Programming Fundamentals
Maria_ls avatar Maria_ls 383 Точки
Best Answer

Притрябвали са ни решения.... Друго си е да си блъскаш цял ден главата и пак да не разбереш какво и къде бъркаш,  и що не ти се получава каквото трябва. Въпреки че рядко ми се налага да използвам хинтовете и още по-рядко да гледам решение от лекциите, а по-често разчитам на форума за помощ и чуждите задачи за да си открия моите грешки би било много по-лесно ако се обръщаше внимание и на по-сложните задачи.  2 дни време търся начин да въвеждам стойности във вложен речник и още един да си изпринтя резултатите. ... Дето можеше да ги вложа в нещо по-смислено :)

1
skinwalker avatar skinwalker 21 Точки

Поне да ни даваха и скритите тестове на задачите със звездичка, един час се мъча да докарам изхода от примерните тестове и накрая като ми се счупи кода някъде не знам дори какво се случва.Incorrect answer е много описателно на задача с 200 реда код :)

2
Maria_ls avatar Maria_ls 383 Точки

Ти да видиш!

П.П Някой разбра ли за изпита с какво ще заменят матриците? 

0
10/10/2016 13:59:54
Alex0101 avatar Alex0101 373 Точки

Подкрепям въпроса. Даже мога да добавя, че като цяло тенденцията е такава- за всички курсове

3
10/10/2016 11:43:21
msmilkoff avatar msmilkoff 338 Точки

Според мен задачите със звездичка имат за цел ти сам да проявиш инициатива и да научиш нещо допълнително (те за това са и незадължителни). По добре да си блъскаш главата цял ден и цяла нощ в мислене, търсене на решение и браузване на google/stackoverflow, защото накрая като успееш сам да се справиш - това те бута не една, а две стъпки напред. Ако пък ти я реши някой друг (дори и с много хубаво обяснение) и ти само гледаш - добре, ще научиш как се решава тази конкретна задача. После като попаднеш на друга със звездичка пак няма да имаш представа какво да направиш. Поне моя опит с трудни задачи показва това.

2
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

По тази логика нямаме нужда от курса, защото можем да открием всичко в Google и Stack Overflow.

0
msmilkoff avatar msmilkoff 338 Точки

"Тази логика" въобще не води към твоето заключение. Обвързана е единствено с това дали трябва задачите със звездичка да ги решаваш ти или трябва да ти ги решава някой друг... Whatever, това е просто идея/съвет/мнение. Ти решаваш как да си approach-ваш задачите.

1
10/10/2016 13:14:25
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Защото няма достатъчно време за всички задачи, а има хора, на които и лесните са им трудни. Затова има форум.

1
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Това е ясно. Коментираме проблема, че в този раздел беше обърнато внимание само на лесните задачи и както Maria_ls посочи, липсва необходимата информация за решаване на по-сложните. След като такава информация липсва, е нормален въпросът, дали задачите на изпита ще бъдат по материята от курса или тази от Гугъл.

0
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Това да се учиш да търсиш решения в гугъл е една от важните задачи. Не е за пренебрегване. Програмистите се ровят в гугъл в една голяма част от времето си.

0
VanessaShopping avatar VanessaShopping 48 Точки

Нормално е да се обесняват лесните задачи а не трудните( тея със звездичка ).

Все пак сме доста голи в програмирането и ако почнат да ни обесняват трудните задачи надали някой ще схване нещо.

Или ако всички задачи се решат в 1 видео ... ще е поне 4-5 часа. КОЙ ще гледа такова видео ?

Мен не ми се гледат и тея от 1 час :) . Гледам първите 30 мин да видя за кво става въпрос и почвам задачите...

 

Само 1 минус видях в домашните. Тея задачи за дебъгване и тея задачи със звездичка според мен е хубаво да имат в джъджа инпут на всички тестове , за да ни е малко по-лесно и да не се чудим много много "какво става пък ся" и " "туй неще и неще".

Но дори и да няма, ще се пита у форума. Все някой трябва да знае :)

0
simeon10 avatar simeon10 218 Точки

Идеята е много проста. Ако ние ви научим и покажем базовите неща, така че всеки един да ги разбере, то след това би трябвало да ви е много по-лесно сами да решавате трудните задачи. Ако обаче ние решаваме само трудните задачи и вие не сте разбрали как да вкарате елемент в масив/списък/речник, то тогава всичко се обезмисля. :)

5
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Желанието ми бе да се реши и някоя задача с вложени речници, за да имаме отправна точка при решаването на останалите, които ги ползват. Проблемът беше посочен по-горе и от Maria_ls. Добре е, че преди малко добавихте видео и за такава задача.

0
AlexHristov avatar AlexHristov 20 Точки

Колеги, още едно полезно видео от серията задачи: https://www.youtube.com/watch?v=SAY5FD1iYw4

Може да бъде от полза на някого. На мен лично ми се иска да има повече обяснения за сортирането и принтирането на вложени структури.

1