Какво мислите за новата система на провеждане на изпити (50/50) ?
Какво мислите за новата система на изпитване - разделянето на изпита на две части?
Какво мислите за новата система на изпитване - разделянето на изпита на две части?
Новата система има своите предимства, но и недостатъци. Аз лично по старата система бих изкарал повече точки, тъй като щях да жертвам едната задача, за да мога да хвана максимум точки на другите. По новата система времето за решаване на задачите във втората част е по-голямо предизвикателство отколкото в първата, където лесната задача се решава за не повече от 10 мин. На мен лично във втората част не ми стигна времето да довърша последната задача, въпреки че знаех как да я реша.
От друга страна тази почивка от 30 мин. между двете части е полезна, иначе не си представям 6 часа кодене без прекъсване - вероятността от зацикляне на някой лесен проблем е голяма в този случай. Със сигурност новата система е допълнителна пречка срещу преписвачите, но въпреки това не може да ги спре - оказва се, че някои хора са използвали stackoverflow и др. подобни да задават директно въпроси. Един колега показа скрийншот, на който се вижда огромен брой изпратени заявки към един от тези сайтове от едно и също IP.
То почивката си се правеше и преди. Аз като се чувствам уморен или просто имам нужда да се разсея отивам до кафенето или си пускам някое клипче в ютюб за релакс...Не е нужно да е изрично определена и задължителна.
Ако целият този панаир е за борбата срещу преписването защо просто не се направи "съдията" достъпен само за вътрешни IP-та и да се спре достъпът до някои сайтове.
И аз го предложих това в един момент. judge да допуска до изпит хора с ip-та от вътрешната мрежа.
А иначе, какво става със сентинел клиента? Аз си го сложих на изпита по бази. Той не би ли трябвало да проверява дали задаваме въпроси във форуми?