Софтуерно Инженерство
Loading...
ivan.d.uzunov avatar ivan.d.uzunov 21 Точки

Нов компютър

Колеги, смятам да си подаря за Коледа нова машинка.

Та въпроса ми е, какви са добрите показатели и характеристики, коио тя трябва да притежава, за да нямам никакви проблеми в работата с него и в СофтУни и занапред. Естествено, бих искал да мина и ъзможно най-тънко като цена. Но пък не бих направил компромис с качеството. Моля ви са съвет. Може да препоръчате и конкретна марка. Преди използвах HP, сега ASUS, честно казано и от двата нямам оплакване, но вече са морално стари.

Благодаря

Тагове:
0
Хардуер 08/11/2016 13:28:49
Alex0101 avatar Alex0101 375 Точки

Здравей,

С моя опит мога да кажа, че имаш два варианта:

1. Бизнес версия на  лаптоп за нуждите на софтуни. Тук препоръчвам да обърнеш внимание на процесор и ссд. За съжаление при този бюджет няма голям избор, особено ако марките са по-надеждните леново, дел или хп. Нямя нужда от видеокарта за програмиране.

2. Гейм версия, като тук определено ще се наложи да направиш компромис, най-вероятно с дъното и процесора - видеокартата струва пари. Ако ще е гейм - по-добре да е десктоп, при всички положения ще вземеш нещо по-добро.

Моето мнение е да избягваш ниския клас лаптопи /тук визирам и високо производителните, евтини такива/, защото определено ще ти създадат проблем преди втората година.

Успех,

Поздрави

1
08/11/2016 21:03:35