Професионална програма
Loading...
alek1339 avatar alek1339 57 Точки

Еднаква трудност на изпитите ?

Мисля си , че трудноста не беше еднаква на всички изпити. Разбирам, че в първите дни са се записали хората които са били най-уверени в себе си но все пак не мисля, че тази фрапираща разлика се дължи само на това. Мисля, че трудноста на задачите не беше еднаква защото на повечето изпити от  решавах мейду 3 и 4 задачи и на пробния за sofuni също имах над 350т. а днес едва 187т. Мислех си,че не се справям явно добре но когато видях, че днес има 1 човек с 500т от 161 което в сравнение с някои от другите дни е над 30 пъти по слабо примерно при 40 и 17 човека с 500т или при 74 явили се 18 пълни отличници. Дори мога да твърдя ,че със сигурност задачите са били по трудни от другите дни дори и участниците днес да са били с една идея по слаби. Което не е честно не защото щях да имам 500т и да се конкурирам с другите с по 500т но човек който днес има 200 мисля, че спокойно можеше да реши поне още една задача в който и да е от другите дни. Почти съм сигурен, че точките ще ми стигнат за присъствено но въпреки това съм много разочарован защото съм на 95% сигурен че 187т не достигат да бъва в топ 50 на явилите се от всеки изпит и едва ли ще мога да запиша присъствено а положих доста усилия със всичките решени домашни, направих всичките проверки и днес направо този изпит ми разби усилията на пух и прах. Това е моето мнение, вие какво мислите ? Предполагам, че ще получа едно 20-30 минуса ама то вече това ми е най-малкия проблем.... 

Тагове:
20
Общи приказки
Anonymous:
Екипът обяви, че ще има скалиране.
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Здравейте и от мен! Аз мисля, че задачите не бяха толкова трудни, колкото различни(поне тези днес вечерта(радвам се че са се постарали да ги направят такива)). Просто повечето хора решаваха задачите на телерик (а те повечето бяха подобни) и си мислеха, че ще им се паднат едва ли не същите задачи на изпита. Ако ти си успял да решиш всички тестове от академията за по 400+ точки абсолютно сам, не вярвам, че не си успял да решиш и 2 задачи днес! Аз бях днес вечерта на изпит и изкарах 500 точки! Да задачите бяха труднички, но се пак нямаше нищо непостижимо в тях. Не знам как си си направил изводите, че задачите са били с различна трудност, като дори не си видял останалите! Все пак се очакваше в края на изпитните дати да са една идея по-трудни от тези в началото! Знам, че сега ще кажете - той е доволен понеже има 500 точки. Не, не е така! Подготвях се за най-лошото и за най-трудните задачи, и за това нямаше значение какво ще се падне. Човек като си изгради мисленето - другото е лесно. Много се гордея със себе си и резултатът ми ме мотивира да продължавам още по-упорито да уча.

4
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Прав си за мотивацията и поздравления! Все пак да не забравяме, че изпита е много субективен...Аз например като зацикля, лягам вкъщи, мисля на тъмно 5-10-15 мин и нещата излизат! В залата е друго, така че човек трябва да се нагоди с шум, разсейване, нерви, ограничено време.... За всеки е нормално да изкара ПОД ТОВА,КОЕТО ОЧАКВА....Точките нямат толкова значение, аз 1 час след изпита има почти готов мислен алгоритъм за нерешената от мен задача, остава да я разпиша, така че нерешими задачи няма...всичко се влияе от субективното изживяване на самия изпит!

2
shan0 avatar shan0 53 Точки

Поздравления и от мен! Наистина е доста важна нагласата с която отиваш, и наистина много неща ти влиаят върху представянето.. Аз отидох с идеята да изкарам повечеко точки, но шума, притеснението, някви нерви ми се появиха стана голямо мазало, та успях само до 300 да ги докарам, но в крайна сметка не гледам на точките като на точки,а като на знания, така че не се сдухвайте, главата горе и смело напред!

1