Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
alek1339 avatar alek1339 57 Точки

Еднаква трудност на изпитите ?

Мисля си , че трудноста не беше еднаква на всички изпити. Разбирам, че в първите дни са се записали хората които са били най-уверени в себе си но все пак не мисля, че тази фрапираща разлика се дължи само на това. Мисля, че трудноста на задачите не беше еднаква защото на повечето изпити от  решавах мейду 3 и 4 задачи и на пробния за sofuni също имах над 350т. а днес едва 187т. Мислех си,че не се справям явно добре но когато видях, че днес има 1 човек с 500т от 161 което в сравнение с някои от другите дни е над 30 пъти по слабо примерно при 40 и 17 човека с 500т или при 74 явили се 18 пълни отличници. Дори мога да твърдя ,че със сигурност задачите са били по трудни от другите дни дори и участниците днес да са били с една идея по слаби. Което не е честно не защото щях да имам 500т и да се конкурирам с другите с по 500т но човек който днес има 200 мисля, че спокойно можеше да реши поне още една задача в който и да е от другите дни. Почти съм сигурен, че точките ще ми стигнат за присъствено но въпреки това съм много разочарован защото съм на 95% сигурен че 187т не достигат да бъва в топ 50 на явилите се от всеки изпит и едва ли ще мога да запиша присъствено а положих доста усилия със всичките решени домашни, направих всичките проверки и днес направо този изпит ми разби усилията на пух и прах. Това е моето мнение, вие какво мислите ? Предполагам, че ще получа едно 20-30 минуса ама то вече това ми е най-малкия проблем.... 

Тагове:
20
Общи приказки
Anonymous:
Екипът обяви, че ще има скалиране.
anilak avatar anilak 28 Точки

Мисля, че най-безпристрастно трудността на задачите могат да преценят трейнърите и ако установят, че има разлика между различните изпити със сигурност ще скалират резултатите, така че никой да не бъде ощетен.

1
alek1339 avatar alek1339 57 Точки

надявам се да се обърне внимание на резултатите, а задачите на трейнарите са им лесни и не съм сигурен, че правят голяма разлика в трудноста поне в тези които са горе долу една катогория нямам в предвид между тезис с рисунките и тизи с битовете...laughing

0
anilak avatar anilak 28 Точки

Ами аз се сещам за един сравнително обективен критерий - броя редове на авторското решение, сигурна съм, че трейнърите са наясно и с други такива.

0
a_rusenov avatar a_rusenov 1103 Точки

Доколкото си спомням в Академията дават 15-20% бонус към точките в такива случаи. Не вярвам тук да оставят нещата висящи при установяване на голяма разлика в трудността на изпитите.

3
dentia avatar dentia 362 Точки

аз мисля, че първо трябва да се установи дали е имало голяма разлика в трудността, преди да им даваш точки току-така :)

Не мога да кажа нищо за другите изпити, но аз бях на 12ти сутринта. Задачите ми бяха по-различни от телеришките, не бяха особено лесни, не бяха и нерешими. Дълбоко се съмнявам да има осезаема разлика в трудността, но пък е факт, че повечето неподготвени се опитват да отложат изпита максимално, следователно днес трябва да са най-слабите резултати. Така както аз го виждам, за разлика в трудността може да се говори с по-голяма сила, ако днес резултатите не са по-слаби.

2
Tr00peR avatar Tr00peR 569 Точки

Темата е подранила с няколко часа. Просто недоумявам как може които и да било да си прави изводи за разлики в трудността между дадени изпити без дори да е видял задачите.

 

Нека поне да видим задачите, пък тогава може да се коментира, въпреки че пак ще има много различни мнения :)

7
TheKing avatar TheKing 9 Точки

Колега спокойно и да не те приемат присъствено пак ще можеш да учиш материала независимо от това дали си онлайн или наблюдател защото  ще има други изпити след няколко месеца и тогава вече ще ти е по - лесно да решиш задачите и да влезеш. През това време спокойно ще можеш да напредваш с другите и когато дойде време за изпити на бъдещия випуск ще си по подготвен от тях, такаче не се тревожи.

1
DNNdrago avatar DNNdrago 145 Точки

Ще трябва да почакаме още малко... Всичко е относително, за един едно е лесно, за друг - друго. В крайна сметка това са 8 изпита и вероятно е много трудно да се направят такива задачи, та да са с еднаква трудност.

Странното е че още от първия ден с оглед само на резултатите се определи, че задачите са лесни. Това е едва началото и предстоят достатъчно много изпити, в които най-реално и точно ще се определят знанията и уменията на всички ни.

2
GoShow avatar GoShow 595 Точки

Не се хващайте за оценките на изпитите.Това не е състезание или по-точно не е в истинския смисъл на думата. Забравяте важното - това че имате 180 или 250 или 450 точки не означава,че сте добри програмисти.Извинявайте,че сме добри програмисти.Дошли сме (мисля повечето), за да вземем професия, която е доста трудна,трябва да й се отдели време,за да стане човек добър.Нека ви кажа по-добре е да не си вземете изпита, отколкото да го вземете както дойде.Аз лично изкарах 290 точки на първия си изпит в Телерик и оставих битовете за по- натам.На следващия изкарах 205 - да с една проверка за 0, много хитро нали бих всички с 200 точки, които не се бяха сетили и какво от това?Не можах въобще да си завърша първото домашно в третия курс и се отказах.И започнах отначало.Е сега си седнах на гъза и си научих побитовите операции и решавах, много.И се радвам,че знам много повече, а не от резултата си.Да, имам 500 точки, но си ги заслужих и повярвайте ми ще изреша всички други задачи, от останалите дати не за друго, за да мога!Не за точките!Съветвам ви, учете за знанията, точките сами ще дойдат и не се отчайвайте, ако не стане от първия път, обикновено никога не става.Успех на всички!

16
alek1339 avatar alek1339 57 Точки

Най важни са знанията, прав си. Аз също ще опитам още утре да реша всички задачки които мога от другите изпити и тъкмо да видя дали съм прав, че са били по лесни. Но за мен беше мн. важно и да съм присъствено, не за нещо друго(онлай си е почти същото освен, че ще ми излезе доста по евтино), но присъствено мотивацията ти е много по-голяма. А и си е друго като след лекцията можеш да попиташ за това което не си разбрал вместо да си загубиш 4-5ч в търсене в google.

1
TheKing avatar TheKing 9 Точки

Алек нали за това има  форум за хорато който не са онлайн да питат нещата от лекциите който не разбира да му се помогне, не може всички да са присъствена форма на обучение. Да прав си за мотивацията но все пак това е живота гаден.

1
Yordan.Bonev avatar Yordan.Bonev 32 Точки

По-трудни, по-лесни, в програмирането това е много относително понятие. Всичко зависи от това, дали първо ще разбереш правилно условието, дали ще можеш да си изградиш правилно алгоритъма, дали изобщо ще ти хрумне някакъв алгоритъм за решаване на дадена задача, доколкото на тези задачи може да говорим за някакви сложни алгоритми за решаването им. Също така абсолютно всеки човек е различен, всеки мисли по-различен начин, например задача която на мен ми се стори лесна, на друг може да се стори изключително сложна, на друг обратното и така.

2
n.galabov avatar n.galabov 41 Точки

Аз също се представих далеч под очакванията си, но в никакъв случай не мога да твърдя, че изпита е бил труден... И аз правех средно над 350 точки от телерик, но явно има коренна разлика м/у това да пишеш увас и в реална изпитна среда. Ако 300 не стигнат walk on и така ;] Успех на всички и поздравления на отличниците 

3
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Според мен ако има някаква такава разлика в задачите, няма да е толкова в трудността им, а в тестовете - тези към последните дни вероятно са с частни случаи, които гърмят. Екипът ще си прецени дали е имало разлика и дали има нужда от скалиране.

4
n_stefanov avatar n_stefanov 34 Точки

Аз мисля, че изпита днес сутринта не беше по-труден от Телеришките. За останалите от предните дни, ще трябва да изчакаме и да видим. Изкарах 370 точки и ме е яд на себе си, не на задачите защото реших побитовата, рисунката а уж по-лесните ми гърмяха някакви проверки... Но винаги има и следващ път за който иска да се усъвършенства :) Наздраве и браво на 500-ците !

1