Upload image
Привет, имам следното питане. Искам да направя сайт със asp.net mvc да се create-ват articles и да се качва снимка за това article от User-a и след това да се визуализира вече качената снимка. Но не искам да пълна базата от данни с конкретния файл на изображението, а само с пътя му. Ако някой знае хубав урок за това или е правил нещо подобно, докато е карал Software Fundamentals ще съм благодарна да сподели.
Благодраря ти, пробвах решението и работи като пич. Само че на мен ми трябва при създаване на article да качвам снимка и направих view-тата и се избира файла и т.н. - create-ва се article-ла, но снимката никъде не се пази, а уж и задавам път в папка Images.
Направих го - създавам article и си се качи изображението в папка Images - сега обаче искам да се пази конкретно изображение за конкретен article и също така при изтриването на article - да намира и да трие изображението.
Ами незнам ,. потърси в youtube ,. може да има и други подобни
Запазвай в базата и пътя и името на файла под който е запаметена до снимката - така при триене на артикъла ще знаеш, кой точно файл да изтриеш.