RadiansТoDegrees JAVA
Здравейте,
Имам следният проблем. Като качвам следният код: http://pastebin.com/ZPMt6j2P в judge ми дава грешка при компилацията. В InteliJ смята правилно (така си мисля), но явно има дребен проблем който ми изяде главата.
задача11
Благодаря предварително.
Ако има проблем с Pastebina кода е следния:
import java.util.Scanner;
public class RadiansТoDegrees {
public static void main(String[] args) {
Scanner console = new Scanner(System.in);
double rad = Double.parseDouble(console.nextLine());
double cel = rad /(Math.PI / 180);
System.out.println(Math.round(cel));
}
}
Благодаря, Колега!
Промених името на кода и получих 100 от 100. Като писах името минавах от кирилица на латиница и явно това е било проблема.
От първия абзац почти нищо НЕ разбрах :))). Но от втория би ли ми разяснил какво представлява java интерпретатора?
Поздрави!
За нищо, относно какво представлява "java compiler" - не обичам java и мразя всички java IDE-та и нямаше на какво да ти проверя кода дали се рънва изобщо => затова написах в google -> "java online compiler" и излизат сайтове, където може да се рънва код на java точно както в едно IDE и там ти пейстнах кода за да мога да проверя дали наистина има проблеми с компилацията или си объркал логиката, понеже съм минавал курса на CSharp и кой знае, може да не забележа нещо, което е на JAVA специфично. Но изписка compiler error и даде името на класа, че съдържа ASCII символи и оттам вече стана ясно къде е проблема.
А интерпретатор е нещото, което стои зад всяка java/ csharp и не само програма, но това е отделна тема на разговор, за момента приеми, че всичко, което пишеш на java / csharp се компилира и има интерпретатор, който стои зад всичко това, а пък кода се праща на процесора в доста по-сложен вид отколкото го пишеш.
С една дума компилатора компилира твоя код до нещо нечетимо за теб, но много четимо за процесорите, впоследствие ще ти стане ясно. То и аз едно обяснение направих - пази боже,но ... Живи и здрави да сме :D
Благодаря още веднъж. Впечатляват ме такива хора които намират начин да помогнат на други въпреки, че са извън комфортната си среда!