Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Колеги - Някой друг недоволен от оценката си от защитата на 22.12

Въпроса ми е към когo да се обърна ако не съм съгласен от оценката - имам 50/100 при изпълнени всички условия за работа сам (не в отбор ),. Как така се получава че дори и да имам 50/100 получавам 4 кредита а не 6 колкото е половината на 12 ,.

 

Requirements for the Individual Projects

Individual projects can be small, like the “Blog System” developed during the course.

 Minimum 4 pages (views) and 2 database tables.

 Implement user registration, login, view content, create content.

 Optionally implement more functionality.

Всичко това е направено ,. защо получавам 50/100 при положение че съм и Online 

 

 

Тагове:
0
Fundamentals Module 23/12/2016 19:37:27
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Това, което го пише там е основното, обаче примерно аз бях на изпит и трябваше да направя сайт и да може да се логваш. И го направих....обаче с един малък проблем - след всяко ново логване се добавя нов event Handler и се пращат с по 1 повече заявки и ако си играеш 5 минути да се влизаш и излизаш ( това, което прави проверяващия) ...за 1 логин се пращат над 100 заявки. Сега...никъде не беше описано, че трябва логин-а да работи И да не праща 100 заявки....но трябва да се досетиш, че не получавам макс точки, които можех да имам ако го бях направил като хората. 

 Другото, което е, че под login и register се има предвид и да не можеш да се логнеш с празно име или парола - security. Имаш ли ги? Мога ли да пратя лоши заявки към базата и да ти го счупя лесно? А бутоните след активация правиш ли така, че да не работят и да не мога да ги натисна 100 пъти? Имаш ли delete, edit бутони към create content? Логично е ако създадеш нещо да можеш да го махнеш или промениш. 

Относно login и другите има допълнителни неща, които се проверяват дали работят правилно, а не дали само работят. Ако не си помислил за тези неща - сори губиш някакви точки. 

В допълнение имаш security, което можеш да спориш, че не е описано, но е в част от нещата, защото ако нямаш то значи тези функционалности не работят правилно и пак губиш точки. 

Имаш ли допълнителни функции? Те се водят допълнителни, но са някаква част от крайната оценка ако искаш всичките 90 точки, които получаваш от проекта (другото  са домашни).

Имай предвид, че ако не си пращал всички домашни навреме то губиш 10/100 и максимума, който взимаш е 90/100 във всички случай. 

Сега прегледай си проекта и ми кажи има ли security, защото ако няма и мога на всяка една от функционалностите да им скапя работата то получаваш само част от точките за тези функционалности  ( login, register, view content, create content).И дали в допълнение ако реша 5 минути да зареждам различни неща от различни места да натискам различни бутони.... дали няма да се обърка view-to? Случвало ми се е да правя сайт и да забележа нещо странно - към основния html да append-на таблица или каквото и да е и после при натискане на даден бутон да го направя отново и така като го натисна 2-3 пъти ми се наслагва,а не трябва. Примерно представи си, че имаш блог и при натискане на home ти зареждаш постовете... и не ги триеш и после ги слагаш отново ...и отново ...това не е правилно. 

Или иначе казано - Опитай се да си счупиш сайта и ако успееш - нещо не е наред и затова не получаваш точките, защото точно това прави проверяващия. 

0
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Между другото би трябвало да си в групата на курса ти във фейсбук - Tech Module September 2016. Ако си в нея ще забележиш един пост http://prntscr.com/dn9nju . Влизаш в групата ако не си добавен и питаш под поста, защо имаш тези точки. Причината да ти препоръчвам това като опция е защото автора на поста е един от хората проверяващи проектите. Обаче ако решиш да го правиш и да постваш код - бъди сигурен, че си прав и си провери кода. Иначе ето ти и доказателство, че се оправят проблемите - https://softuni.bg/forum/13410/ocenka-na-izpita-ot-11ti-dekemvri-2016-pretenciya . Ето тук ще видиш как някой е решил, че е бил ощетен, добавил е кода си и в последствие проблема е бил забелязан и отстранен. Така, че ако си сигурен в себе си и мислиш, че си прав - просто сложи кода си тук или във фейсбук и ще ти обърнат внимание.

0
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Пич , .аз не падам от небето ,. Проекта е правен на ASP.NET  ,. проверен е 100 пъти ,.всичко работи - това беше демонстрирано пред "комисията"  edit ,. delete,. login ,. register ,. има си категории тагове ,. всичко което беше в заданието е изпълнено - За домашните  имам изпращани домашни до един момент и след като никой не ги оцени спрях ,.  online студент съм и това с домашните мисля е различно ,. 

Бонусната частта ми куца да - това беше видяно но тя е рамките на тези 30 % за които нямам претенции ,. но все пак ако трябва да взема дори и 50/100 както е в момента аз имам само 4 кредита ???? нали някак 50 % от 12 не е 4 ?

0
24/12/2016 10:13:55
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

50 точки не означава половин кредити. Ние имаме 112 точки на проекта, които ни дават 90 точки от оценката, което е < 12 кредита, ако нямаш домашни и бонус от форума. Т.е. твоите 50 точки на проекта ти дават примерно около 30-40 % от 12 точки. Не знам точно колко, но не ми се смята сега.

0
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Ок ,. ясно е че няма да достигнем до някакво съгласие 

За мен лично в цялата работа има много Тъмни Полета ,. Субективизъм и Неправилно задание  ..., Но както се казваше в един виц - лошия вкус остава 

 

0
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Ами няма как да се съглася с теб, че 50 точки трябва да ти дадат 6 кредита, защото не е така. Нещата се изчисляват по съвсем друг начин.

50 точки от проекта ти дават 45 точки за оценката, което дори не е 3. За да имаш 3 от 50 точки на проекта, трябва да си предал и поне половината домашни, което ще ти даде 5 точки, които да добавиш към 45-те от проекта.

А отценка 3 вероятно не дава 6 кредита. Дава 4 кредита .Оценка 4 дава 7, оценка 5 - 10... Нещо такова... Но вероятно са малко по-сложни нещата, защото системата по която се изчисляват оценките и кредитите е сложна. Не е толкова проста, колкото си мислиш.

0
24/12/2016 12:09:45
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Всъщност ако имаш между 3 и 4 получаваш 1/3 от кредитите. Ако имаш между 4 и 5 получаваш 2/3 от кредитите и ако имаш над 5 получаваш всички кредити. Това е системата за даване на кредити. Иначе - щом си сигурен в кода си - постни го и ако всичко е както казваш ще се намери кой да оправи нещата.

1
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

кода е постнат ,. има го в GiT , .аз съм го защитил лично на 22.12 ,. 

0
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Да, прав си, сигурно е така. 50 точки от проекта + 5 от домашни правят 50 точки за оценката, което е 3, и е равно на 1/3 от кредитите, т.е. точно 4 кредита.

0
24/12/2016 12:33:27
boykostoyanoff avatar boykostoyanoff 15 Точки

Requirements for individual projects:

  • Students are allowed to work alone without a team.
  • Individuals should use source control repository (like GitHub).

Individual projects can be small, like the “Blog System” developed during the course.

  • Minimum 4 pages (views) and 2 database tables.
  • Implement user registration, login, view content, create content.
  • Optionally implement more functionality.
  • Each team member should have at least 5 commits (changes) in the project repository. - демек за индивидуални проекти 5.

Blog

Design and implement a simple blog system.

Required functionalities:

  • User registration (and optionally user profiles) / login / logout.
  • View all posts (optionally with paging), without login.
  • Create new post by the blog owner (after login). Optionally, each post may have tags.

Assessment Criteria

  • Functionality 0…70
    • What is implemented? Does it work correctly? Does it have intuitive UI?
    • How much effort you have put in this project?
    • Is the functionality enough for the team size (larger teams should deliver more)?
    • What portion of the work is own code written by your team and what is ready-to-use framework?
  • Teamwork0…30
    • Individual projects show the commit logs in the source control repository.
    • Team projects show the commit logs and explain the role of each team member.
  • Bonus 0...30
    • Bonus point are given for implementing more than expected

На никой не му я ясно кой как и за какво оценява в крайна сметка макар че си имаше критерии. 
Според мен тези критерии който бяха обявени бяха тотално захвърлени на боклука.
Макар че тук не е казано това 0,,,70 дали са точки или са процент от точките които дава проекта.

Ако се погледне какво се иска без допълнителното се вижда че всичко е нарпавено по време на курса и работи коректно.
и аз не виждам логика да имаш по малко от 100 точки или процента от общо 130  за проекта. а при условие че сме добавили коментри и тагове трябва да е близо до максимума от 130. При условие че на демонстрацията не ти открият бъгове дори да имаш такива ..

Моето мнение е че имат много да работят в тази насока за уточняване на тези неща, защото на някой някога може да са му нужни тези кредити ... 

Успех

1
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Евала братле ,.. поне един съгласен с мен да има , и да вижда право ,. 

И мен това ме изнерви - всичко по задание си го напправих ,. на защитата всичко работеше коректно - и кво става на другия ден - Среден 3

0
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Само дето в заданието пише, че може да вземеш блога и да го модифицираш. Никъде не пише, че може да се явиш на защита със самия блог. Имаш 3 защото са били благосклонни към теб. Трябва да се радваш.

А Бойко не го слушай, той е направил малко повече и има доста по-висока оценка, защото е надградил блога, ама той пък е очаквал 6.

0
26/12/2016 10:48:01
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Ти да не си от РедКолегията - от каде знаеш какво съм направил и какво съм защитил ,. Вашия проект да не е нещо по различно от домашните работи ??? Стига ма кара да пиша глуппости по форума ,. не сте направили нещо уникално и различно от домашната - и при това сте 4 човека ,. стига си писала небивалици , Човека ти е постнал горе изискванията за индивидуален проект и никаде не пише че не трябва да ползваме инструкциите от лекциите ,, аз не съм ползвал скелета ,. всичко е направено от-до ,. 

 

Дай да си сравним работите - ето го моя проект - https://github.com/davichonov365/Blog-SoftUni-Project

Вашия трбява да е поне 4-рип пъти по голям и функционален ,. стига си приказвала,. аз не претендирам за 6 ,. но и смятам че не съм за 3 

1
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Ти сам каза, че си защитил блога. Нашият проект няма нищо общо с домашните работи. Направили сме точно нещо уникално. Както казах, по функционалността сме кодили 2-ма човека. 3-тият се занимава с дизайна, а 4-тият изобщо не е участвал.

Не е казано, че не може да ползваш инструкциите. Казано, че не може да преставиш същия код. Дали си ползвал скелета или не, няма значение. Не обсъждаме това, а дали си ползвал домашното или не.

Е какво да го гледам твоя проект?. Аз също съм правила домашно. Имам го същото.

Ето го нашия проект: http://project.zorry.cloudns.cc/ - Тук админ може да въведе и редактира цялата йерархия от модули, курсове и уроци на софтуни или дори на друга академия през админ панела. Достъп до админ панела няма да дам тук. Но той също може да редактира и юзери. Всеки юзер може през йерархията да стигне до желаният урок и да въведе линк с решение на задача. После може да го редактира и трие.  По-сложната работа е в админ панела, но понеже съм си играла да въведа няколко неща, не бих искала някой да ги изтрие.

Не сме работили по дизайн много .Ползвахме бутстрапа от блога, но сме го променили. Само по функционалност, за която не сме ползвали блога изобщо.

0
26/12/2016 11:27:42
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Аз лично не видях някаква функционалност от гледна точка на User ,. регистрираш се и не може да правиш нищо!!! Само гледаш едни празни таблици и линкове към judge. системата на SoftUni ,. ами добре ,. ако това го пуснеш на някой обикновен човек ще го гледа като Извънземно  ,. Да не говори че наистина няма никакъв вид ,. 

-1
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Както казах, може да въвеждаш решения на задачи. Това може да стане само от страницата на урока.  Ако реша да го пусна, ще го направя юзер френдли. Там е работата, че няма къде да го пусна безплатно. Ако ми дадеш безплатен хостинг, ще го направя.

Няма вид, защото за да се направи това, изисква доста време. Както казах, ние сме правили домашни + това, а ти си правил само домашни. За теб не знам, но ние работим, имаме семейства и деца. Колкото време сме имали, толкова сме направили.

0
26/12/2016 11:34:21
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Значи всеки си има собствено разбиране под това какво ще направиш смислено ,. моето за мен има смисъл още като го видиш ,. знаеш за какво и как да го ползваш , (нищо че е нещо просто -Страница за Вицове) откаде да направиш нещо ,. да го изтриеш ,. редактираш и всичко това ,. това че си го направила подобно на softuni не те прави Уникална ,. каде е точно уникалното ,.. какво правиш повече от това което правят всички- Качваш задачи(постове) редактираш ги и ги вкарваш в категории (4 на брой) От гледна точка на Функционалност и Смисленост Вашето Приложение има много хляб да яде  - за 4 човека ,. поне единия не можа ли да оправи малко външния вид ,. да даде малко информация аджеба за какво ще се ползва това чудо ,.

-1
ZornitsaSerbezova avatar ZornitsaSerbezova 455 Точки

Ок, отказвам се да споря с теб. При положение, че не можеш да запомниш една проста цифра, какво остава да разбереш останалото.

0
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Аз се отказах да споря с теб още преди 2 дена ,.  Наздраве 

3
boykostoyanoff avatar boykostoyanoff 15 Точки

Ура и наздраве

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.