Професионална програма
Loading...
miromad avatar miromad 0 Точки

Търся работа в ИТ сектора + обучение

Здравейте съфорумци.

Казвам се Мирослав Маджаров, на 33 години съм, от 5 години живея и работя в Германия, но работата ми не я върша с желание.

Моята любима сфера е сферата на ИТ, програмиране, изкуствен интелект, текст към говор, автоматично разпознаване на говор, машинно обучение и т.н. Засега съм начинаещ в програмирането /уча C#/, но материята е интересна и увлекателна. Затова търся работодател, който ще ме обучи и после ще ме назначи на работа /ако се представя подобаващо/.

Може ли някой да ме насочи към някоя фирма /в България или Германия /по възможност във Франкфурт на Майн//, която разработва като по-горе изброения софтуер?

Благодаря предварително!

0
Общи приказки 12/01/2017 12:11:41
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Добър ден,

 Виждам че е изминало доста време от поста. Успя ли да намериш каквото търсеше?

Поздрави!

1
miromad avatar miromad 0 Точки

Все още не съм, но продължавам да опитвам. Все някога ще изскочи нещо подходящо за мен.

0
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Здравей отново,

До къде си стигнал с обучението си? Работата, която работиш през останалото време, въздейства ли по някакъв начин на развитието ти (пречи/помага)?

Спомена че учиш C#. До къде  си я докарал? Нали си наясно, че като корпоративен език на един от софтуерните гиганти, максимална полза от него може да се извлече, преди всичко при работа със системи и технологии на същия? За момента C# програмисти са търсени и добре платени, обаче не е лошо да имаш и други оръжия в арсенала.

 Други колеги от форума ти бяха препоръчали да пробваш и други езици и технологии (споменаха Python). Аз също преди да ме насочат към СофтУни, съм се пробвал по този път, къде успешно, къде не чак толкова.

Поздрави и до скоро!

0
miromad avatar miromad 0 Точки

Доста съм напреднал с изучаването на C#, но това е само теория, а за да се усвоят добре тънкостите на езика трябва и практика.

Работата, която работя нито ми пречи, нито ми помага. C# може да се използва за писането на приложения за най-различни платформи /Android, iOS, Windows, Web и т.н./ и точно поради тази причина избрах него за начало, пък и не е труден за усвояване. После мога на тази база да науча още няколко програмни езика.

Все още дерзая с търсенето на работа, практика и обучение. Все някога ще ми излезе късмета /надявам се/ :)

0
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Не си ли пробвал да напишеш нещо и да качиш в мрежата, пък макар и нещо примитивно? Вече има достатъчо евтини хоостинг услуги, че даже и безплатни понякога. Някои дори и в безплатните си планове предлагат ASP.Net hosting.   (аз за мен преди ползвах тези тези  двата)

Ще ти бъде от полза в намирането на работа. Или по-скоро работодатели и HR агенти да те намират.

А иначе какви ресурси си ползвал за овладяването на C# - книги, лекции, (онлайн) курсове, ... ?

1
miromad avatar miromad 0 Точки

Не съм пробвал все още да напиша и кача нещо в нета, но явно трябва да го направя. Може би ще имам по-големи шансове при намирането на работа.

C# съм учил /и все още го уча и усъвършенствам/ от книгата на Светлин Наков, също така и от някои книги на руски /от руски и чуждестранни автори, преведени на руски/, защото разбирам доста добре руски език. Също така съм гледал видео лекциите по C# на Светлин Наков и неговите колеги. Също така и руски видео лекции.

В момента имам инсталирано приложение на телефона, чрез което също може да уча и да се упражнявам - SoloLearn Learn C#. Доста е добро. Има също и други програмни езици. Ако някой иска да научи алгоритмите /някои от тях/, може да си инсталира това приложение - Algorithms: Explained&Animated. Много добре са обяснени доста алгоритми - нагледно, с примери, стъпка по стъпка кое как става.

0
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Определено ще трябва да го направиш! Особено щом ти самият искаш да навлезеш в IT сектора*.

Това ще бъде единствения доказуем опит, който можеш да покажеш пред потенциален работодател. Дори  самото съдържание на сайта ти и да е само едно CV и малко други избрани бисери от къде ли не, пак би свършило работа. Важното е замисълът, изпълнението и кодът да са твои собствени.

Наскоро попаднах на още един хостинг, където даже и безплатен собствен домейн можеш да получиш, обаче изикването е да си активен във форума им. Приказката за безплатния обяд не е напразна ...

Поздрави!

 

* при мен беше по-различно, малко по-неволя попаднах в бранша

0
JivkoJelev avatar JivkoJelev 235 Точки

Книгата на Наков и това приложение са определено много добри , но двете неща лично аз ги ползвам доста по-рядко.Наблягай на решаване на задачки.По-малко теория , повече практика.SoloLearn наистина е много добро , но според мен въпросите са много малко.Ако го ползваш с JavaScript има дуели и ползата там е по-голямата отколкото при C#.Общо взето се опитвам да ти кажа че не бих разчитал само на книгата и това приложение да ме направи програмист.Но това си е мое мнение.Успех и не се отказвай.

0
miromad avatar miromad 0 Точки

Благодаря за съвета. Ще опитам и по този начин.

0
miromad avatar miromad 0 Точки

Мда. Практиката е наистина много важна, затова си търся обучение /тоест практика/ плюс работа, защото този начин ще е най-добър за мен и по този начин ще науча материала по-бързо и по-качествено.

Досега нямах успех, но аз не се отказвам лесно. Продължавам напред!!!

0
JivkoJelev avatar JivkoJelev 235 Точки

Чесно казано ме съмнява да намериш подобна работа.По-добре се подготви увас и тогава почвай да пускаш св-та.Дори и за стажант трябва да покажеш умения които без практика , няма как да те вземат.

0
miromad avatar miromad 0 Точки

Аз си продължавам подготовката вкъщи. Сега ще наблегна повече на решаването на задачи.

Точно това ми е целта - да ме поканят някъде на интервю, за да покажа какво знам и мога, а те отттам нататък ще си решат дали да ме вземат или не.

0
JivkoJelev avatar JivkoJelev 235 Точки

Знаеш ли ООП , някоя технология ?

0
miromad avatar miromad 0 Точки

Обектно-ориентираното програмиране мисля че съм го усвоил. А под "някоя технология" какво имаш точно предвид?

0
JivkoJelev avatar JivkoJelev 235 Точки

Ами ASP.NET или МS SQL според зависи ,но нали се сещаш че никой няма да те наеме да правиш конзолни приложения?

0
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Хрумна ми нещо, но може би е по-добре да продължим по ел. поща. Ако те интересува ще ти дам адрес или ти дай твоя!

Разбира се може и тук да продължим, ти прецени!

0
14/01/2017 15:25:51
miromad avatar miromad 0 Точки

Знам, че никой в днешно време няма да ме наеме да правя конзолни приложения. Но мисля, че като научиш основата, тези технологии се учат лесно /мое мнение/.

Но да стигнем до там да ме поканят на интервю, пък нататък ще видим как ще се развият нещата.

1
AntonBogdanov92 avatar AntonBogdanov92 6 Точки

Направи няколко проектчета,ползвай git,напиши си хубаво CV - вътре да бъдат добре описани подробно всички твои компетенции и проекти.

По този начин трябва да се получи :))

0
15/01/2017 12:36:14
cvetomirG avatar cvetomirG 132 Точки

За съжаление СШарп трябва доста неща да се усвоят за да те вземат на работа, също и за freelance като разглеждам projects, където търсят фрийлансери са доста сериозни, тоест не е за мен. Аз сам съм учил php, html /css също знам с буустрап и отвреме навреме си намирам разни freelance неща, които мога да поема, като php го знам на някакво малко под средното ниво, тоест не ми е много приятен за писане, пък и не съм някакво гуро, но там е лесно да се правят нещата, които freelance искат, понеже е много популярен език за web. Например миналата седмица някакви от Австралия ме ангажираха да им пооправя сайта, искаха едно меню панелче с топ 10 статии, като системата и беше къстом, за 10-тина минути го направих и вече 1 да наглася стилизацията и т.н.. В Сшарп freelance сектора се търсят по-сериозни неща.

Иначе продължавай с обучението, хубаво е и сам да учиш неща от интернет, например веднага мога да споделя един курс на един пич за сшарп за напреднали

https://www.youtube.com/playlist?list=PLD_n_feSn9l3nWCEsxCAko27u5H3Z65j8

0
15/01/2017 12:44:59